Élet-Stílus

Megbüntették a TikTok-sztárt, miután egy golflabdát ütött a Grand Canyonba

Reddit
Reddit
A golfozós, edzős és táncos tartalmaival több mint 7 millió követőt összegyűjtő fiatal nő egy közösségi médiában megosztott videóval buktatta le magát.

Egy meggondolatlan ameriai influenszer azután kapott büntetést, hogy belelőtt egy golflabdát Arizona állam és az Egyesült Államok egyik legismertebb természeti kincsébe, a nemzeti parknak számító Grand Canyonba – írja a LADbible című brit bulvárportál.

A New York Times beszámolója szerint a TikTokon több mint hétmillió, Instagramon több mint 3 millió követővel rendelkező Katie Sigmondot nemcsak a golflabda miatt került bajba, hanem azért is, mert az ütés végén kicsúszott a kezéből az ütő, így a fémrúd is a kanyonban landolt.

A fiatal nő feltételezhetően tudta, hogy amit csinál az nem teljesen kóser, mert a nemzeti park területén történő szemetelést jelentő ütésről és dobásról készített videót nem hagyta fenn sokáig TikTokon. Viszont a felvételt 24 óra után eltűnő történet formájában is megosztotta Snapchaten – az egyik követője pedig képernyőfelvételt készített róla, ami felkerült a Redditre.

A Grand Canyon Nemzeti Park személyzete közben rettentő gyorsan reagált a történtekre:

Tényleg azt kell mondanunk, hogy »ne üssünk golflabdákat a Grand Canyonba«?

Október 26-án egy magánszemély egy videót tett közzé a személyes TikTok-oldalán, amelyen az látható, amint egy golflabdát üt, és egy golfütőt dob a kanyonba a Mather Point közelében. A nyilvánosság tagjai segítettek azonosítani az egyén közösségi média fiókját. Október 27-én a Grand Canyon rendvédelmi szervei azonosították az incidensért felelős személyt és felvették vele a kapcsolatot. A vádemelés és az ügy bírósági útra való terelése folyamatban van. A kanyon pereméről tárgyakat dobálni nemcsak illegális, de veszélyeztetheti a kirándulókat és a vadon élő állatokat is”

– fogalmaz a park közösségi oldalán egy videóból készített képernyőfotó társaságában október 27-én megosztott közlemény.

Joelle Baird, a Grand Canyon Nemzeti Park Közkapcsolati Hivatalának szóvivője a New York Timesnak elmondta, hogy miután az emberek elkezdték felismerni Sigmondot a videón, az influenszer elismerte a parkőröknek, hogy valóban ő szerepel a felvételen.

A szóvivő emellett azt nyilatkozta, hogy Katie Sigmondot szemeteléssel, a Grand Canyonba dobált tárgyakkal és rendbontással járó veszélyes körülmények előidézésével vádolták meg – az arizonai ügyészség végül pénzbírságot szabott ki rá. Ugyan Baird azt pontosan nem tudta, ebben a konkrét ügyben mennyi lehetetett a bírság összege, azt mondta, hogy a hasonló incidensekért általában 280 dollár (112 ezer forint) bírságot szoktak kiszabni a szemetelőkre.

A Redditre feltöltött videó alatt azonban hatalmas kritikaáradat zúdult Katie Sigmondra – a természetbarátok szerint ugyanis az ilyen meggondolatlan szemetelőket nemcsak bírságot érdemelnek, hanem ki is kellene őket tiltani a nemzeti parkok területéről, ahol nem tartották be a szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik