Élet-Stílus

Öt dolog, amit (talán) nem tudtál a bohócdoktorokról

A bohócdoktor tényleg orvos? Vagy akár én is csinálhatnám ezt? Egyáltalán, hogy lesz valaki bohócdoktor és hol találkozhatok velük?

1.      Kutatások bizonyítják, hogy a nevetés, a jókedv hozzájárul a betegek felépüléséhez, regenerációjához, illetve természetesen segít abban, hogy a betegségben, kórházban töltött idő kevésbé legyen megterhelő. Itt jönnek a képbe a bohócdoktorok, akik a humort és a közös játékot eszközként használva mentális támaszt nyújtanak.

2.      A bohócdoktorok többsége színészi, bábszínészi vagy egyéb előadóművészeti háttérrel rendelkezik, amely segít abban, hogy a gyerekekkel való találkozásuk – gondoljunk csak arra, mintha egy mini színházi előadásról lenne szó – színes, élménydús, maradandó élményt nyújtson.

3.      A profi bohócdoktorok többsége egyéb munkája mellett, mintegy mellékállásban járja a kórházakat heti rendszerességgel.

4.      A Piros Orr bohócdoktorok speciális képzést végeznek el, ahol egyebek mellett sokrétű pszichológiai ismereteket sajátítanak el. Tudásukat évről évre hazai és nemzetközi workshopokon fejlesztik. Rendkívül fontos, hogy mély empatikus képességgel rendelkezzenek.

5.      A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnál több mint 30 bohócdoktor országszerte 16 kórház gyermekosztályait látogatja. Az alapítvány magánszemélyek és vállalkozások adományaiból működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik