Élet-Stílus

Meztelen jóga minden reggel, fizikai és digitális böjt – Soma Mamagása közel egyhónapos elvonulást tartott

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Három és fél hetet töltött egyedül a Balatonfelvidéken.

Soma Mamagésa ma a Reggeli vendége volt, ahol arról mesélt a műsorvezetőknek, hogy közel egy hónapra elvonult a világ elől. Miután leadta a Szakrális új nő című könyvét, amit „élete főműveként” tart számon, úgy érezte, meg kell állnia és végig kell gondolnia, hogyan tovább.

Három és fél hétre a Balatonfelvidékre költözött, egy erdővel körbevett, teljesen elizolált közegbe. Mint mondta, az első héten még nehéz volt lelassítania, de végül sikerült kialakítania egy állandó napi rutint, aminek a szakaszait a Reggeliben is ismertette.

Minden napnak ugyanaz volt a ritmusa. A terasz oldala déli fekvésű, senki nincs arra, csak az erdő. Meztelen jóga minden reggel, amíg nem jött a rosszidő. Hát az már eleve egy mámor, egy-másfél órán át meztelenül jógázni a szabadban, a csendben. Akkor utána felöltöztem, és jött egy speciális légzőgyakorlat

– magyarázta az előadóművész.

A szóban forgó gyakorlatot 40-45 percig végezte, ezt követte egy könnyű reggeli, az elvonulása alatt ugyanis böjtöt is tartott, azaz nem vett magához húst, alkoholt, tejterméket, fehérlisztet és cukrot sem.

Mint azonban hozzátette, nemcsak fizikai, hanem digitális értelemben is böjtölt, ez utóbbit különösen pihentetőnek élte meg, rájött ugyanis, hogy a hétköznapok során az internetet böngészve rengeteg felesleges információhoz jutott, illetve emiatt pótcselekvéseket is végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik