Élet-Stílus

Felnőttként tudta meg, hogy gyerekkori példaképe ölte meg az anyját

LAKELAND POLICE DEPARTMENT
LAKELAND POLICE DEPARTMENT
Hátborzongató történetet osztott meg egy dokumentumfilmes stábbal egy amerikai férfi. Negyven évvel az édesanyja meggyilkolása után tudta meg, hogy a tettes a gyerekkori példaképe volt.

Tim Slatent és a bátyját, Jeffet rendőrök ébresztették fel hajnalban, 1981. szeptember 4-én, a floridai Lakelandben. Az egyenruhások közölték velük, hogy az édesanyjukat, Lindát meggyilkolta valaki, míg ők aludtak. Tim, aki 12 éves volt akkor, egy dokumentumfilmes stábnak mesélt a szörnyűségekről – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A rendőrök igyekeztek a testvéreket gyorsan kiterelni a házból. Az akkor 12 éves Tim azonban meglátta, ahogy anyja holttestét elviszik, és volt ideje megnézni a helyszínelő rendőröket is. Túl sok volt ez egy fiatal fiúnak.

Tim és Jeff a nagyszüleikhez költöztek. Sokáig csak úgy tudtak elaludni, ha a nagyapjuk a puskájával az ölében üldögélt a szobájuk ajtaja előtt. A testvérek lelki sebei nagyon lassan gyógyultak. Timnek sokat segített a sport: az iskolája amerikaifoci-csapatában játszott.

Tim azt mondja, rengeteget jelentett neki, hogy a nehéz időkben a csapattársai és az edzője is támogatták és segítettek neki, amiben csak tudtak. A fiú különösen jó kapcsolatot ápolt az edzőjével, az akkor 20 éves „Joe mesterrel”. Tim példaképeként tekintett a fiatal férfire, közös fotójuk évekig díszítette a szobája falát.

Linda Slaten meggyilkolásának ügyét megoldatlanul zárta le a rendőrség. Nem volt a kezükben semmi nyom, amin elindulhattak volna. Az aktákat csak 40 évvel később nyitották meg újra. A modern technológia gyorsan eredményre vezetett. A DNS-bizonyítékok igazolták, hogy Lindát egy Joseph Clinton Mills nevű férfi, vagyis Joe, az edző erőszakolta és ölte meg.

Tim Slaten örül, hogy ha ennyi év után is, elfogták az anyja gyilkosát, de rosszul van, valahányszor eszébe jut, hogy a gyerekkori hőse egy hidegszívű szörnyeteg.

(Kiemelt képünkön: Joseph Clinton Mills)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik