Élet-Stílus

Beperelte munkáltatóját egy ír vasutas, mert túl unalmas a munkája

SOPA Images / Contributor / Getty Images
SOPA Images / Contributor / Getty Images
Az Irish Rail egyik munkavállalója úgy gondolja, munkáltatója szándékosan terelte vakvágányra a karrierjét.

Pert indított munkáltatója, az ír vasúttársaság ellen egy Dermot Mills nevű férfi. Mills azt nehezményezi, hogy az Irish Rail úgy fizet neki évi 105 ezer eurót (kb. 43 millió forintot), hogy közben semmi dolga nincs, ezért halálra unja magát – írja a Daily Star nevű brit bulvárlap.

Mills azt állítja bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy a cége szándékosan állította őt vakvágányra, miután 2014-ben ő szellőztette meg, hogy az Irish Rail szokatlan módszereket használ a könyvelésben.

Mills a meghallgatásán azt mondta, hetente háromszor megy be a munkahelyére, két napot otthonról dolgozik. Amikor bemegy az irodába, délelőtt tízre érkezik, ellenőrzi az emailjeit, de mivel általában nem kap semmilyen munkával kapcsolatos levelet, csak megeszi a szendvicsét és újságot olvas ebédig. Ebéd után sétál egyet, majd még egyszer megnézi az emaileket. Ha van mire, akkor válaszol, de mivel általában nincs, fél három körül haza is megy.

Mills azt nehezményezi, hogy a munkáltatója semmire sem használja a tudását és a képességeit. Az Irish Rail képviselője erre azt válaszolta, Millsnek azon kellene gondolkodnia, hogy vajon mennyiben az ő hibája, hogy megakadt a cégen belüli előrehaladása. Az ügy tárgyalása februárban folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik