Élet-Stílus

Abban az arizonai élelmiszerboltban házasodott össze egy nyugdíjas pár, ahol először találkoztak

A 72 éves Brenda csak szendvicskrémet akart venni egy tavaly augusztusi napon, de helyette szerzett magának egy új hódolót a 78 éves Dennis Delgado személyében, akivel azóta össze is kötötte az életét.

Megható történet járta be az amerikai sajtót egy arizonai nyugdíjas párról, akik egy élelmiszerboltban ismerkedtek meg valamivel több mintegy évvel ezelőtt, ahova november 19-én kivételesen nem bevásárolni tértek vissza, hanem azért, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak az üzletben – számolt be a People magazin online kiadása.

Én 72 éves vagyok, ő pedig 78. Nincs már túl sok évünk, hogy valami ostobaságot és hülyeséget csináljunk

– nyilatkozta az NBC-hez tartozó helyi 12 News nevű tévécsatornának a 72 éves ara, Brenda arról, hogy miért döntöttek amellett új párjával, Dennis Delgadóval, hogy összeházasodnak.

De ne szaladjunk ennyire előre. A történet úgy kezdődött, hogy Brenda – akinek nemrég ért véget a 30 éven át tartó házassága első férje halála miatt –, 2021 augusztusában Phoenix külvárosában, Casa Grande-ban, a Fry’s Food and Drug 8-as folyosóján egy Miracle Whip nevű szendvicskrémet keresett, amikor beszélgetésbe elegyedett az éppen olívalolajos majonézt vásárló Dennisszel.

Mindketten maszkot viseltünk, és azt mondtam neki: »Tudod, mi a legjobb abban, ha maszkot viselsz? Elmehetsz azok, akik nem viselnek maszkot, és káromkodhatsz a bajszod alatt, egy szót sem hallanak abból, amit mondasz«, mire ő elkezdett nevetni

– emlékezett vissza a férj. A poén jól sült el, a kedélyes beszélgetés folytatódott, majd olyan jól összehangolódtak, hogy egy hét múlva már együtt mentek el a vasárnapi misére is a templomba.

A következő hónapokban a Brenda és Dennis egyre közelebb kerültek egymáshoz. Egyik fontos közös kapcsolódási pontjuk a gyász volt, mivel korábban Dennis is elvesztette első feleségét, akivel 45 éven át voltak házasok.

Dennis azt mondta, hogy „dühös volt Istenre”, amiért elvette tőle első feleségét, Brenda pedig azt, hogy ő a prosztatarákban a elhunyt férje halála után kezdte újra megtalálni a „célját”.

Egyik nap eljött hozzám, és azt mondta, hogy »megyek és veszek neked egy eljegyzési gyűrűt«, mire én azt mondtam, hogy »igen, persze« (…) Elment, én pedig pár órával később felhívtam, és megkérdeztem, hogy »ittál?«

– emlékezett vissza Brenda a seattle-i FOX 13 riportjában. Majd amikor leesett neki, hogy új párja nem viccel, Brenda kitalálta, hogy milyen jó lenne, ha ott jegyezné el őt Dennis, ahol először találkoztak. Így nemcsak az esküvő, hanem az azt megelőző lánykérés is ugyanebben az üzletben, és ugyanazon a soron történt meg.

Kicsivel több mint egy évvel a nagy találkozás után pedig elérkezett az esküvő ideje is. „Elrejtettek a fűszerek melletti soron” – mesélte Brenda. „Ő megfordult, majd megszólalt az üzlet hangszóróiból a Nászinduló. Csodálatos volt” – elevenítette fel a szertartást Dennis, majd így folytatta:

Soha nem tudhatod, mikor sétálsz végig a Fry’s fűszeres folyosóján, és találkozol valakivel, akiről nem is tudtad, hogy szükséged van rá az életedben.

A News 12 riportját itt lehet megtekinteni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik