Élet-Stílus

Múcska Gergőnek ötéves korában azt jósolták, hogy huszonhárom éves korára tolószékbe kerül

RTL / Rizmajer Antal, Sárosi Zoltán
RTL / Rizmajer Antal, Sárosi Zoltán
A gazda többek között azért is örül annak, hogy szerepelhet a médiában, mert így többekhez eljuthat a története.

Múcska Gergő ma a Reggeli vendége volt, ahol elmesélte, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! egyfajta nyaralás volt számára, illetve arról is beszélt, hogy amikor ötéves volt, az orvosok azt jósolták neki, hogy huszonhárom éves korára tolószékbe fog kerülni.

Minden egy medencetájéki fájdalommal kezdődött gyerekkorában ami miatt lábra sem tudott állni. Mint kiderült, Perthes-kór okozta a bajt, azaz a medencéje és a combcsontja között nem termelődött megfelelő mennyiségű kollagén, így a csontjai közvetlenül egymáshoz értek. Fél évig feküdt kórházban, különböző kezeléseket is kapott, de az állapota csak rosszabbodott ez idő alatt.

Azt mondták, hogy meg kell operálni, forgócsere. De mivel fiatal vagyok, gyakrabban fog kelleni cserélni amiatt, hogy nő a szervezet. Nincs rá lehetőség, hogy többször, maximum három-négyszer sikerülhet kicserélni ugyanazt, többször nem. Úgyhogy kiszámították, hogy olyan 22-23 éves koromig van ez a lehetőség, utána tolószék

– magyarázta a gazda.

Múcska szülei nem akarták aláírni az ebbe belegyező nyilatkozatot, így egy ideig tovább folytatódtak a kezelések, amíg a gazda altatóorvosként dolgozó nagynénje össze nem hozta a családot egy amerikai doktorral. A szakember elmondta, hogy az Egyesült Államokban miként tanulmányozzák a Perthes-kórt, illetve gyógymódot is javasolt. Azt tanácsolta Múcska szüleinek, hogy saját felelősségükre hozzák haza a fiukat a kórházból, ne kérjenek további kezelést, járjanak viszont heti ötször lovagolni, háromszor pedig úszni.

Mondhatom, hogy ez segített. De előtte minket nem érdekeltek az állatok, én is karatéztam, mindenki más életet élt.

A család megfogadta a tanácsot, és amikor Múcska Gergő fél évvel később kontrollra ment, az orvosa egymás után kétszer is meg akarta röntgenezni, mert nem akarta elhinni, hogy ennyi idő alatt ekkora javulás állt be a gyerek állapotában.

A gazda hangsúlyozta, többek között azért is örül annak, hogy szerepelhet a médiában, mert így több emberhez el tudja juttatni a történetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik