Élet-Stílus

Mintegy 200 lékhorgászt kellett kimenteni egy elszabadult jégtábláról egy minnesotai tavon

Egy ideigenesen felállított híd segítségével pár óra leforgása alatt minden horgászt sikerült megmenteni.

Kétszáz lékhorgászt kellett kimentenie a hatóságoknak egy minnesotai tóról az Egyesült Államokban, miután a jégtábla, amelyen tartózkodtak, levált a víztükröt borító jégtakaróról, és szabadjára indult – számolt be az ABC News.

Hétfő délelőtt, helyi idő szerint 11 óra 34 perckor futott be a különös balesetet bejelentő segélyhívás a Nagy-tavaktól mintegy háromszáz kilométerre északnyugatra elhelyezkedő Vörös-tóról – olvasható a Beltrami megye seriffhivatala által közzétett sajtóközleményben.

A befagyott tó északi feléről, az Upper Red Lake nevű területről kétségbeesve telefonálók azt állították, hogy egy nagy jégdarab levált a vizet beborító jégről, és rengeteg lékhorgásszal a „fedélzetén” úszni kezdett a nyílt vízen.

Mire a hatóságok a helyszínre érkeztek, az elszabadult jégtábla már majdnem 30 méterre volt a parttól.

Több vízimentő-szervezetet és -járművet is a tóhoz küldtek, majd miután drónok segítségével felmérték a terepet, találtak egy pontot, ahol ideiglenes hidat tudtak csinálni a part irányába. A mentőakció nem sokkal 14 óra 30 perc után ért véget, amikor a kétszáz lékhorgász közül az utolsó is elhagyta a jégszigetet.

Bár az USA középnyugati államaiban enyhe volt az ősz, a múlt héten egy hidegfront miatt több tó is befagyott, ezért a seriffhivatal mindenkit óva intett a befagyott tavakat borító jégtakaró elfoglalásától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik