Élet-Stílus

Fel akarta áldozni a dühös tömeg a Maja piramist megszentségtelenítő turistát

A turisták hajlamosak megfeledkezni arról, hogy tiszteletben kell tartaniuk vendéglátóik kulturális és történelmi örökségét. Egy nő kis híján nagyon ráfázott, amikor felmászott egy piramisra, Mexikóban.

Elképesztő videó terjed a TikTokon egy nőről, aki felmászott egy szent piramisra Mexikóban, és emiatt kis híján meglincselte a feldühödött tömeg – írja a LadBible című brit bulvárlap.

A felvétel a Mexikó dél-keleti részén fekvő maja romvárosban, Chichén Itzában készült. A videón az látható, hogy egy szőke nő felmászik az 55 méteres, El Castillonak nevezett, a tollas kígyóisten, Kukulkán tiszteletére, több mint ezer éve emelt pramistemplomra, majd a lépcsősor tetején táncolni kezd. A tömeg zúgolódni kezd, de a nő mintha azt hinné, hogy ünneplik.

@angelalopeze this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people 🇲🇽 #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral ♬ original sound - ang

Amikor azonban lemászik a lépcsőről, a nő rájön, hogy dühös emberek veszik körül, sokan fújolnak, vizespalackokat vágnak hozzá. Az emberek egy darabig azt ordibálták, hogy „zárják be, zárják be” aztán a kántálás átvált arra, hogy „áldozzuk fel”. Utóbbival arra a szokásra utaltak, hogy a maják a piramistemplom tetején vágták le ellenségeik fejét, majd legurították a lépcsőkön.

A nőt a helyi rendőrség mentette ki a tömegből, majd fél órára egy zárkába dugták és ötezer pesóra (kb. 100 ezer forintra) büntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik