Élet-Stílus

11 éves kislányt gázoltak halálra Raleigh karácsonyi parádéján

Az Észak-Karolina fővárosát megrázó eset amiatt történt, hogy a felvonuláson fellépő tánccsapat mögötti feldíszített kocsit vontató elhanyagolt pickup meghibásodott, majd elszabadult.

Szörnyű tragédia rázta meg a szombaton Észak-Karolina állam fővárosát Raleigh-t. A hétvégén tartották a helyi hagyománynak számító karácsonyi felvonulást, azonban az ünneplést beárnyékolta, hogy az egyik feldíszített kocsit húzó elhanyagolt pickup elszabadult, és belehajtott az előtte haladó tánccsapatba.

A CC & Company Dance Complex nevű tánccsapat legtöbb tagja el tudott menekülni az autó útjából, de a 11 éves Hailey Brooksnak sajnos nem sikerült időben elszaladnia, ezért elütötte az autó, ő pedig belehalt a sérüléseibe. A kislány gyászolói vasárnap még egy emlékművet is avattak a baleset helyszínének közelében, a Hillsborough Street mentén.

»Hailey« Jézus karjaiban táncol!

– áll az áldozat tiszteletére kihelyezett emléktáblán.

A helyi média beszámolói szerint a félmillió lakosú városban a felvonulásra hatalmas tömeg volt kíváncsi, így nagyjából 65 ezer ember lehetett a belváros főútvonalai mentén összesen a tragédia idején is.

A balesetet okozó jármű 20 éves sofőrjét, Landen Glasst az ügy után letartóztatták, majd az autóját is tüzetesen átvizsgálták – ahol egyébként egy lőfegyvert is találtak. Közben a virginiai bírósági nyilvántartásból az is kiderült, hogy a fiatal sofőr már több büntetőcédulát is begyűjtött – például négyszer is megbírságolták azért, mert elmulasztotta a jármű állapotfelmérését, amire korábban kötelezték.

Legutóbb egyébként október 30-án kapott emiatt bírságot, ráadásul az egyik helyi tévécsatorna értesülései szerint Glass a baleset idején is ezt autót vezette.

A szombati baleset után a raleigh-i rendőrség letartóztatta Landen Glasst, és gondatlanságból, gépjárművel elkövetett halálos baleset vétségével, valamint több más bűncselekménnyel is megvádolták, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A fiatal sofőr tárgyalása január 26-án kezdődik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik