Élet-Stílus

Videón, ahogy kiszednek egy hatalmas pitonból egy egész aligátort

A krokodilt szinte teljesen sértetlen állapotban szedték ki az 5,5 méteres kígyóból.

El kellett altatni Floridában egy több mint 5,5 méteres pitont, amely egy az egyben lenyelt egy aligátort – írja a Mirror.

A burmai pitont biológusok találták meg a floridai Everglades Nemzeti Parkban, azért kell elaltatni, mert túl nagy veszélyt jelent a nemzeti park élővilágára.

A patológusok nezehen tudták kiszedni a kígyóból a krokodilt, le kellett vágniuk a piton bőrét, majd felnyitni a gyomrát, míg ki nem tudták szedni a több mint másfél méteres aligátort.

A videót Rosie Moore floridai geológus tette fel az Instagramra, a felvételt eddig több mint 17 milliószor tekintették meg. Természetesen a YouTube-ra is felkerült.

A beszámoló szerint az aligátor szinte teljesen sértetlen volt, csak a pikkelyein volt látható sérülés. A piton elkezdte megemészteni, de nem bírt vele.

Nem ez volt az első eset, hogy egy burmai piton megevett egy egész aligátort, de Moore azt mondta, hogy ennek valószínűsége elég kicsi.

A burmai pitonokat először az 1970-es években honosították meg Floridában, majd több állattartó is illegálisan szabadon engedték őket. A példányok számát jelenleg 100 000-től több mint egymillióig becsülik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik