Élet-Stílus

Bajban a nem létező reptér?

Az ötletgazda leveteti a Llandegley Nemzetközi Repülőtér felé irányító táblát.

Ha az ember Walesben az A44 autóúton utazik Rhayader és Kington között, az út mentén észrevehet egy táblát, amely a Llandegley Nemzetközi Repülőtér 1. és 3. terminálja felé vezető irányt mutatja a közlekedőknek.

Ha netán valóban követi a jelzett irányt, egy nagy mezőn találja magát. A Powys megyei Llandegley településen ugyanis soha nem volt, és most sincs – nem hogy nemzetközi, de semmiféle – repülőtér.

A reptér pusztán az emberek képzeletében létezik, egy Nicholas Whitehead nevű újságíró találta ki 2002-ben, egy átmulatott éjszakán. Miután Llandegley-ben járt, és látta, hogy egy táblahely bérelhető az út mellett, barátaival kitalálták, hogy megcsináltatnak egy táblát, ami egy olyan helyre vezet, ami nem is létezik.

A BBC cikkéből kiderül, hogy Whiteheadnek évente megközelítőleg 1500 fontot (közel 700 ezer forint) kellett fizetnie, hogy a tábla maradhasson, eddig már több mint 25 ezer fontot (11,5 millió forint) költött erre a viccre – egészen mostanáig: húsz év után úgy döntött, hogy leveteti a táblát.

Azért az újságíró bízik abban, hogy az állam műemlékvédelmi hatósága esetleg felkarolja az ügyet, és kulturális örökség részének nyilvánítja.

A tábla létezése (vagy a reptér nem létezése) miatt egyébként soha senki nem panaszkodott, sőt: a nemzetközi repülőtérnek kisebb rajongótábora is van, létezik saját oldala a Facebookon és a Twitteren is, amelyeken természetesen nagyon vicces posztokban olvashatunk híreket a legfrissebb „történésekről”.

A Facebook-oldalon már látható, hogy gyűjtés indult; a cél: új táblát állítani a nem létező repülőtérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik