Élet-Stílus

Itt három-négy óra alatt megkeresem azt, amit máshol nyolc órában

24.hu
24.hu
Két foodpandás futárt kísértünk el egy-egy műszakra. Bálint főállás mellett futárkodik, főleg délután és az esti órákban, ezzel keres extra bevételt. István szintén időről-időre nyeregbe pattan, noha ő nem a keresetkiegészítés okán, sokkal inkább a testmozgás miatt, illetve így olyan tapasztalatot szerez, amit vezetőként tud hasznosítani.

A futárkodás tök jó kereseti lehetőség azoknak, akik vágynak egy plusz bevételre

– mondja Bálint. De mit is jelent számokban ez az extra bevétel? A futárok egy óra alatt átlagban három-négy címet tudnak teljesíteni, ami háromezres órabért jelent.

„A biciklizés jó levezetés is, főleg esténként, pár címmel akár 3000 forintot is össze lehet hozni óránként. De vannak olyan futárok, aki tizenöt óráznak, ők nagyjából ötvenezret keresnek egy nap.” – mondja István, hozzátéve, hogy pont ezért a szakma egyik szépsége a függetlenség. Minden futár saját maga oszthatja be az idejét, hogy milyen műszakot vállal. Emellett bringásként megvan az az előnye, hogy fitten tart.

A videóban elhangzott számok a két futár teljesítményét mutatják, ezek nettó díjazások. Azaz a főállásuk mellett napi pár óra futárkodással az átalányadózás kétmillió forintig személyi jövedelemadó mentes sávjába kerülnek.

Hirdetés

A videó a foodpanda megbízásából készült.

Olvasói sztorik