Élet-Stílus

Húsz év után találkoztak a szétszakított ikrek

Az indianai nő két évtizeddel ezelőtt hozta meg élete legnehezebb döntését.

Amikor Dawn Voris 2000 júniusában megtudta, hogy terhes, párjával együtt nagyon örült a hírnek. Egészen addig, míg ki nem derül, hogy ikerbabákat várnak. 

Az Indiana állambeli nő két évtizeddel ezelőtt hozta meg élete legnehezebb döntését, amely azóta is minden nap kísérti őt. A most 60 éves Dawn, mikor megtudta, hogy ikreket vár, a férjére nézve azt kérdezte: „Mégis hogyan engedhetnénk meg magunknak két gyermeket?”. A családjaik segítették őket ezekben a nehéz időkben, a számláik befizetése is problémát jelentett számukra.  

Nagy szeretetet éreztem mindkettőjük felé, de tudtam, hogy nem lennék képes megadni nekik azt, amit érdemelnének. Lehetetlen volt döntést hozni, de muszáj volt, és a terhét azóta is viselem. Végül úgy határoztunk, hogy a másodikként világra érkező gyermekünk egy új családhoz fog költözni.

mesélte el Dawn a Sun magazinnak.  

Férjével, Clinttel az ikerterhességet végig titokban tartották, míg 2001 februárjában megszületett Mikayla és Becky. Az anya csak néhány másodpercre engedte meg magának, hogy a kezében tartsa második gyermekét is, mielőtt a kicsit inkubátorba tették volna. 

Dawn szülés utáni depresszióval küzdött és félelmeik is beigazolódtak: férjével elvesztették a munkájukat és tönkrementek anyagilag, mindezek ellenére képesek voltak felnevelni velük maradt lányukat, Mikaylát. 

2020 decemberében, amikor a lányok 19 évesek voltak, Dawnt megkereste a biológiai szülők keresésében segédkező Birth Parent Finder azzal a hírrel, hogy második lányuk, Becky szeretne velük találkozni. A találkozóra egy közeli kávézóban kerül sor,  

az anya alig bírta visszafogni magát, hogy ne ölelje át a húsz évvel ezelőtt örökbeadott lányát. A lányok másnap elkezdtek egymásnak üzeneteket írni, és mindenki bízott benne, hogy talán egy új fejezet kezdődik el a család életében. Dawn már egy közös születésnapi ünnepséget is tervezett a lányoknak, azonban Becky úgy döntött, hogy megszakít minden kapcsolatot a vérszerinti családjával, és szép lassan ismét eltűnt az életükből. 

„Úgy érzem, kétszer is elvesztettem őt. Tiszteletben tartom a döntését, de remélem egy nap még újra együtt lehetünk.” – mondta Dawn a történtek fényében. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik