Élet-Stílus

Azonnali hatállyal felfüggesztették a volt brit minisztert, mert szerepel a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben

Dinendra Haria / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Dinendra Haria / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Ő volt a pandémia alatt az egészségügyi miniszter.

Pár nappal a műsor kezdése előtt jelentették be a készítők, hogy a brit Celeb vagyok, ments ki innen! idei évadában szerepel Matt Hancock konzervatív képviselő, aki tavaly még az ország egészségügyi minisztere volt.

Hancocknak – aki később csatlakozik majd a tíz másik celebhez az ausztrál dzsungelben – pártja azonnal felfüggesztette a párttagságát, írta a Mirror.

A párt frakcióvezetője, Simon Hart azután jutott erre a döntésre, hogy beszélt 44 éves képviselőtársával.

Hanckockot a dzsungelben már nem Hart, Boris Johnson, Liz Truss vagy a miniszterelnök, Rishi Sunak veszi majd körbe, hanem a Culture Club énekese, Boy George vagy például a korábbi válogatott focista Jill Scott.

A korábbi miniszteren kívül a résztvevők már megérkeztek Ausztráliába.

Hancock volt 2018-tól, Theresa May és Boris Johnson kormányában egészen tavaly nyárig az egészségügyi miniszter. Így ő volt a felelős ezért a területért a koronavírus-járvány alatt is, amelynek kezeléséért sok kritikát kapott. Lemondásához mégsem ez vezetett, hanem az, hogy szenvedélyes videófelvételek kerültek elő róla, és munkatársáról, Gina Coladangelóról. Csakhogy házas volt ekkor még. Azóta elhagyta feleségét, hogy Coladangelóval éljen, aki szintén férjezett volt az ügy kirobbanásának időpontjában.

Egy korábbi tory képviselő, Nadine Dorris már szintén megmérettette magát ebben a műsorban, igaz, egy korábbi évadban, ahogy Boris Johnson apja, Stanley Johnson is.

Hancock Pandémiás Napló című könyve karácsonyra kerül a boltok polcaira, de a műsorban való részvétele közben is kapja a majdnem 40 millió forintot kitevő 84 144 fontos fizetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik