Élet-Stílus

Három év után kapta vissza egy magyar nő az ellopottnak hitt tacskóját

Három éve veszett nyoma egy magyar nő tacskójának egy Kunszentmiklóshoz közeli tanyáról, és bár a reményt nem adta fel, hogy valaha újra látni fogja az állatot, mégsem akart hinni a fülének, amikor hívták, hogy végre előkerült.

A Blikk írta meg a szerencsés végkimenetelű történetet, a lapnak Timon Kinga elmondta, hogy a kutya, Dorka nyolchetes korában került hozzá három évvel ezelőtt. Az állat hamar megszokta a vidéki környezetet, gazdája elmondása szerint társaival rendszeresen felkereste a csatornapartot, ahol játszottak, fürdőztek, egy nap azonban nem ért haza.

A nő nagy erőkkel kezdte keresni a kutyáját, de nem akadt a nyomára, belül biztos volt benne, hogy valaki ellopta. Mivel az állatban volt chip, Kinga jelentette az eltűnést, így a kutya rendszerben eltűnt státuszba került. Élesben azonban ez csak akkor derül ki, ha a megtalálója elviszi állatorvoshoz a kutyát. A chipet végül három évvel később olvasták le.

Három év telt el, mire megkaptam a várva várt telefonhívást. Megtalálták Dorkát. A Tisza Állat- és Természetvédő Egyesület keresett fel, először nem is hittem a fülemnek. Másnap reggel azonnal indultam is érte. Sok gondolat kavargott a fejemben az autóút alatt. Féltem, hogy a kutyám ilyen hosszú idő után nem fog felismerni

– mondta a Blikknek a nő, de mint kiderült, félelmei alaptalanok voltak. A kutya emlékezett rá, tudta ki ő, első közös napjukon el sem akart mozdulni mellőle.

Kinga elmondta továbbá, hogy a kutya egészségügyi állapotából látszik, hogy gondoskodtak róla az elmúlt időkben, az azonban nem derült ki, hol töltötte az elmúlt három évet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik