Élet-Stílus

Letartóztattak egy idős nőt Arizonában, mert ételt osztott a hajléktalanoknak

YouTube / Institute for Justice
YouTube / Institute for Justice
Beperelte az arizonai Bullhead Ctiyt egy 78 éves nő, miután letartóztatták, mert egy közparkban meleg ételt osztott hajléktalanoknak.

A volt étteremtulajdonos Norma Thorton nemrég költözött Alaszkából Arizonába, hogy melegebb éghajlanton tölthesse öreg napjait. A 78 éves nő március 8-án otthon főzött meleg ételt osztott hajléktalanoknak és rászorulóknak egy közparkban, amiért letartóztatták. Thorton most beperelte a várost a történtekért – írja az Infidel Pro.

Thorton azt mondja, amíg csak teheti segíteni fog a rászorulókon. Amikor az első férje váratlanul meghalt, ő fél éven át élt az öt gyerekével egy lerobbant iskolabuszban és csak segítőkész emberek nagylelkűségének köszönheti, hogy sikerült túlélnie azt a szörnyű időszakot.

A város egy helyi jogszabályra hivatkozik, mely szerint közterületeken csak az adhat másoknak otthon főzött ételt, aki erre engedélyt kér. Magánterületen bárki, bármikor szolgálhat fel meleg ételt hajléktalanoknak.

Thortont március 8-án bevitték a rendőrkapitányságra, rabosították, fotókat készítettek róla és levették az ujjlenyomatait, majd visszavitték a parkba. A rendőrök azt mondták neki, sajnálják, de a jogszabály értelmében, ha még egyszer ételt osztana, kénytelenek lennének egy éjszakára zárkában tartani.

Az idős nő egy jogvédő szervezet segítségével pert indított a város ellen. A jogászaik arra hivatkoznak, hogy az ételosztásra vonatkozó jogszabály alkotmányellenes, és arra irányul, hogy eltávolítsa a hajléktalan embereket a közparkokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik