Élet-Stílus

Bepereltek egy marihuána céget, mert túl gyenge volt a spanglijuk

Kaliforniában kötelező feltüntetni az előre betekert füves cigik hatóanyag-tartalmát. Két férfi szerint megtévesztő volt a gyártó jelölése.

Pert indított két ügyfél egy kaliforniai székhelyű marihuánagyártó cég ellen, mert szerintük túl gyenge volt az előre betekert füves cigijük – írja a CNN.

A kereset szerint a DreamFields Brands, Inc. hamisan hirdette, hogy termékének magas a THC-tartalma. A THC a kannabisz hatóanyaga.

Jasper Centeno és Blake Wilson a „Jeeter” nevű spanglit vásárolta meg, de nem álltak be tőle annyira, amennyire szerettek volna.

A kaliforniai kannabisz-ellenőrzési hatóság egyébként megköveteli a vállalatoktól, hogy százalékban vagy milligrammban jelezzék a termékek THC-tartalmát, a jelölésnek maximum 10 százalékban szabad eltérnie a valós tartalomtól.

A két férfi keresete szerint egy független teszt ki is mutatta, hogy a cigarettáknak jóval alacsonyabb volt a THC-tartalmuk. Mivel az erősebb füves cigi drágábbak, a két férfi úgy ítélte meg, hogy anyagi kár is érte őket.

A Jeetert gyártó cég alaptalannak és nevetségesnek nevezte a vádakat, azt állították, hogy maximálisan megfelelnek az előírásoknak, és mindent a törvényben előírtak szerint csinálnak.

Bármennyire is alaptalanok és nevetségesek ezek az állítások, mi komolyan vesszük őket, és várjuk, hogy kiderüljön az igazság

– közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik