Élet-Stílus

Klímaaktivisták odaragasztották magukat az autókiállítás padlójához – rájuk kapcsolták a villanyt, a fűtést

Se fűtés, se világítás, se ételrendelés nem lehetett az éjszaka.

A klímavédő Scientist Rebellion tagjai hozzáragasztották magukat a Volkswagen wolfsburgi luxusautó-kiállításának, az Autostadt Porsche-pavilonjának a padlójához. A demonstrálókat nem zavarta meg senki, a napi működés folyt tovább a szokásos módon – számolt be róla a Daily Mail.

Aztán elérkezett a záróra, mikor az alkalmazottak lekapcsolták a villanyokat, levették a fűtést, a demonstrálókat pedig magukra hagyták.

Később az egyik tiltakozó, Gianluca Grimalda arra panaszkodott, hogy az autógyár nem segített nekik semmit:

Megtagadták a kérésünket, hogy biztosítsanak nekünk egy tálat, hogy tisztességes módon vizelhessünk és üríthessünk, míg le vagyunk ragasztva, és kikapcsolták a fűtést.

Az aktivisták éhségsztrájkba is kezdtek, addig nem esznek, míg nem teljesítik a követeléseiket. A Scientist Rebellion nem egy német szervezet, azért itt csaptak le, mert Németországban „a nemzetgazdaság sokkal többet profitál a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből és az erőforrások kiaknázásából, mint máshol”. A kormány klímavédelmi programjával sincsenek megelégedve, ahogy a Volkswagen működésével sem.

Grimalda később is beszámolt a történésekről:

Nem rendelhetünk ételt, csak a Volkswagen által biztosítottat használhatjuk. A lámpák lekapcsolva. Véletlenszerűen, előre be nem jelentve jönnek vakító fényeikkel a biztonsági őrök.

Reggelre rossz állapotba került a keze, bedagad, orvost kellett hívni hozzá.

Az orvosok megállapították, hogy életveszélyes vérrögök keletkezhetnek a kezemben és javasolták, azonnal szállítsanak kórházba. Természetesen az egészségem a legfontosabb. Elfogadtam, hogy elhagyom ezt a csodálatos csoportot és kórházba szállítottak, az éhségsztrájkot folytatom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik