Élet-Stílus

„Idegesek voltak, azt feltételezték, terroristák vagyunk” – Németh Kristófékat lekapcsolták a reptéren

rtl
rtl
Valamiért gyanúsak voltak a manchesteri biztonsági személyzetnek.

Az angliai Warringtonba látogatott Orosz György humorista és Németh Kristóf, akik közös stand-up-esttel akarták felvidítani az ottani magyarokat. A színész arról mesélt a Blikknek, hogy a manchesteri reptéren (már hazafelé tartva) komoly bonyodalmakba ütköztek: „Nem tudtunk az online pultnál becsekkolni. Többször is próbálkoztunk, végül egy biztonsági őrhöz fordulnunk, aki beengedett minket egy kapun, megmutatva, merre kell menni a biztonsági ellenőrzéshez”.

Az ellenőrzésről kiszedték őket, majd motozás következett. Németh úgy folytatta:

Nem találtuk kiírva a járatunkat, ezért egy újabb biztonsági őr segítségét kértük, mutatva a jegyünk. A férfi rápillantott, majd idegesen rádiózni kezdett. Pár pillanat múlva hét újabb őr jelent meg, elválasztottak minket, és onnantól nem is szólhattunk egymáshoz

Orosz úgy emlékszik vissza, azt hitték a biztonságiak, valami rosszban sántikálnak a magyarok.

Láthatóan nagyon idegesek voltak, azt feltételezték, hogy terroristák vagyunk. Visszanézték a videófelvételeket a reptéren belül megtett utunkról, ami szintén nem segített, hiszen azon az látszott, hogy már a biztonsági kapunál is idegesek vagyunk, külön ellenőriztek mindannyiunkat. Órákig zajlott a kihallgatás, a jegyzőkönyvfelvétel. Utóbbi írója különösen mérges volt, de azt gondolom, inkább a kollégára, aki beengedett minket valahova, ahova nem szabadott volna, mert kiderült, nem a megfelelő terminálban vagyunk.

Végül elvezették őket egy buszhoz, ami a géphez tartott. Szerencséjükre egyórás késéssel indult a járat, így feljutottak a fedélzetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik