Élet-Stílus koronavírus

Nem bánta meg az anya, aki a koronavírus-járvány miatti lezárásokról nevezte el a kislányát

Jia Xin Kwok / EyeEm / Getty Images
Jia Xin Kwok / EyeEm / Getty Images
A koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárásokról nevezte el kislányát egy brit anya. A nő azt mondja, nem bánt meg semmit, mert a kijárási korlátozások sokat segítettek abban, hogy a baba világra jöjjön.

Jodie Cross és a férje Rob, már egy éve hiába próbálkoztak gyerekvállalással, amikor 2020 elején berobbant a koronavírus-járvány. A nő szerint, a pandémia miatt bevezetett kijárási korlátozások nekik jót tettek, mert a hirtelen lelassult, bezárkózott világban jobban tudtak koncentrálni a családalapításra, mint korábban, a pörgős hétköznapokban – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Jodie a második hullám során bevezetett karantén idején esett teherbe. Amikor kiderült, hogy kislányt várnak, a férjével úgy döntöttek, a „lezárás (lockdown)” szó után a Lockie nevet adják a babának.

A 36 éves anya azt mondja, mivel korábban hiába próbálkoztak a babával, Robbal már kezdtek beletörődni, hogy nem lesz gyerekük, ezért egyre inkább a munkára koncentráltak. A lezárások miatt azonban a fodrász Jodie egyáltalán nem tudott dolgozni és a férje is kevesebb időt töltött munkával. A karantén hetei így számukra a nyugalom időszakát jelentették.

Egy jó időszakról neveztük el a kislányunkat, nem egy rosszról. Az emberek talán nehezen értik meg, de nem bántunk meg semmit

– mondja az anya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik