Élet-Stílus

Los Angeles polgármesterjelöltje szerint ő nem fehér, mert olasz

Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
És így „latin”.

Rick Caruso Los Angeles-i polgármesterjelölt ragaszkodott hozzá, hogy ő nem fehér, hanem valóban olasz, és így „latin” – írta az NBC News.

A milliárdos ingatlanfejlesztő Caruso ellenfele Karen Bass demokrata párti képviselő, aki a város első fekete női polgármestere lehet. A választás második fordulójára november 8-án kerül sor, jelenleg Bass az esélyesebb jelölt, de éppen a napokban tört ki a botrány, hogy a városi tanács demokrata elnökének, Nury Martineznek le kellett mondania, miután rasszista kijelentéseit tartalmazó hangfelvétel került nyilvánosságra.

A latin-amerikaiakat célzó Telemundo tévécsatornán a műsorvezetője Dunia Elvir a botrányról kezdett el beszélni, és ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy „Los Angeles következő polgármestere vagy egy afroamerikai nő vagy egy fehér férfi lesz”.

Olasz vagyok

– vágott közbe Caruso. Mire Elvir helyesbített, „amerikai olasz”.

Az latin. Köszönöm!

– egészítette ki a polgármesterjelölt.

Caruso, aki szintén demokrata párti az idei év óta (korábban volt független és republikánus is), aztán azt is mondta, hogy évtizedek óta azon ügyködik, hogy a feketék és a latin-amerikaiak több oktatási lehetőséghez és egészségügyi ellátáshoz jussanak.

Caruso latin kijelentésén sokan szörnyülködtek vagy éppen gúnyolódtak az interneten a tévés szereplése után. A latinok Európában a spanyolok, franciák, portugálok, olaszok, de az Egyesült Államokban azok, akik latin-amerikai felmenőkkel rendelkeznek.

A vígjátékíró Nick Jack Pappas tweetjében azt emelte ki, hogy Carusónak annyi kapcsolódása van a latin-amerikaiakhoz, mint – a szintén olasz – Kolumbusz Kristófnak volt.

Alig várom, hogy Rick Caruso azzal érveljen, hogy Kolumbusz egy latinó bevándorló volt.

Los Angelesnek közel 3,9 millió lakosa van, 48,1 százalékuk spanyolajkúnak (Hispanic vagy Latino), 28,5 nem spanyolajkúnak vagy fehérnek, 11,8 százaléka ázsiainak, 8,8 százaléka feketének vallja magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik