Élet-Stílus

Sírva könyörgött követői pénzéért a népszerű tiktoker, miután „véletlenül vett egy 100 ezer dolláros kanapét”

A közösségi oldalon közel 8 millió követővel rendelkező Quenlin Blackwell azt állítja, hogy csak viccből adta meg a kártyaadatait egy online aukciónál, de most kétségbe van esve, mert nem engedheti meg magának a drága bútort, és már lemondani sem tudja.

Egy 7,9 millió követővel rendelkező tiktoker óriási visszatetszést váltott ki a közösségi oldal felhasználóinak körében, miután a múlt héten megosztott egy videót, amiben könnyekkel küszködve adományokért könyörgött azt állítva, hogy „véletlenül” kifizetett 100 ezer dollárt – azaz 44 millió forintot – egy kanapéra.

A 21 éves Quenlin Blackwell október 6-án közzétett videójában az látszik, ahogy a fiatal nő sírva ül egy autóban, és pénzügyi segítséget kér a követőitől, mivel az elmondása szerint „véletlenül” megadta a bankkártyaadatait egy drága kanapéért folyó online aukción. De annak ellenére, hogy „csak viccből” csinálta az egészet, ő nyerte meg az árverést – a weboldal pedig le is vonta az összeget a számlájáról.

Ha ebből nem lenne egyértelmű, mekkora bajban van, a videó képére is felírta azt a mondatot, hogy „Véletlenül vettem egy 100 ezer dolláros kanapét”.

@quenblackwell

I cant inhale.

♬ original sound - quenblackwell

„Majdnem összetörtem az autómat, amikor megláttam – mondja a videóban, amelyet csütörtökig 6,8 millió alkalommal játszottak le, majd így folytatja kétségbeesett hangon: „Ha van egymillió dollárod, tudnál adakozni? Ha van egymilliárd dollárod, kölcsönadnál nekem egy keveset belőle, kérlek?”

A Blackwell videója alatt kommentelők azt reagálták, hogy nem értik, miért adta meg a kártyája adatait, ha nem állt szándékában megvenni a kanapét. „A lány, aki VICCBŐL adja meg a kártyaadatait” – szól az egyik legnépszerűbb, 55 lájkot besöprő, ám nem túl bántó komment.

„Ezt kapod, ha 100 000 dollárod van” – írta egy másik, kárörvendő felhasználó, akinek a kommentjét eddig 62 ezren lájkolták.

Blackwell hétfőn „Nem adnak visszatérítést a kanapéra” leírással osztotta meg az első videó folytatását. A második klipben az ezen a felvételen is könnyeivel küszködő influenszer azt mondja, azóta azt tervezgeti, hogy regisztrál az OnlyFans-re – amit amúgy nem akarna megtenni, de úgy érzi, hogy a jelenlegi helyzetben muszáj lesz. Mivel – teszi hozzá – a kocsija visszapillantójának cseréjéhez és egy fogászati beavatkozáshoz is szüksége lenne némi pénzre.

@quenblackwell Replying to @bananachipz0 ♬ original sound - quenblackwell

A kommentelők egy része a második videó alatt is kétkedésének adott hangot: „Színjátszó órákra jártál, mi?”, vagy „Biztos csak viccel” – írták a hitetlenkedő felhasználók. De a történetet bemutató Business Insider szerint azok a felhasználók sincsenek jó véleménnyel az influenszerről, akik elhiszik a történetét. Ők abból kiindulva, hogy milyen sok követője van – Blackwell például a YouTube-on is közel egymillió feliratkozóval rendelkezik –, azt feltételezik, biztos vannak gazdag és híres kapcsolatai, és úgy érzik, a követői helyett inkább tőlük kellene segítséget kérnie. Quenlin Blackwell ezekre a kritikákra eddig nem reagált nyilvánosan.

Quenlin Blackwell – aki ezekre a kritikákra eddig nem reagált nyilvánosan – egyébként az amerikai lap szerint 2019 vége óta aktív a TikTokon, jellemzően táncos videókat csinál és vlogol, a korábban említett YouTube-csatornájára pedig életmód- és főzős tartalmakat posztol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik