Élet-Stílus

Farkas Alexandra az állami gondozásban töltött időszakáról: Volt, aki tízévesen nem tudott beszélni

RTL Klub
RTL Klub
13 éves volt, amikor néhány hónapot egy állami intézményben kellett töltenie.

Farkas Alexandra ma a Reggeliben mesélt arról, hogyan élte meg azt a néhány hónapot, amikor 13 éves korában állami gondozásba került. Mint mondta, a szülői háttere nem volt megfelelő, ezért kiemelték a családjából, végül a nagynénje lett a gyámja.

Amikor bekerült az intézménybe, úgy érezte, végre rendszer kerül az életébe, barátokat viszont nem szerzett. A származása miatt több atrocitás is érte, verekedésekbe is keveredett, ugyanis mint mondja, a gyerekek így alakították ki maguk között a hierarchikus rendet.

Szerinte a bent töltött hónapok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy lelkileg megerősödjön, az intézményben dolgozókat pedig csodálja, emlékei szerint ugyanis rendkívül éles volt a kontraszt az ott élő gyerekek között.

Voltak olyan gyerekek, akik 13 évesen állapotosan érkeztek, vagy nem ismerték az angol vécét, nem tudták, mi az a szalvéta. A nevelőknek innen kellett indulni. Olyan kemény kontrasztok voltak a gyerekek között, hogy én komolyan csodálom azokat a nevelőket, akik ennyire durván tudtak lavírozni. Volt, aki beszélni nem tudott, és volt körülbelül tíz éves

– magyarázta az Éjjel-nappal Budapest egykori színésznője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik