Élet-Stílus

Meghan Markle beleszállt az Így jártam anyátokkalba a nők ábrázolása miatt

Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Ő maga is játszott tévésorozatban, abban vélhetően nem hangzottak el ilyenek.

A Spotifyon hallgatható Meghan Markle saját podcastműsora, az Archetypes, melyben ezúttal két sorozatról elmélkedett szakértői segítséggel Markle. A hercegné felvetette, bizonyára sokan találkoztak már a jelenséggel, mikor egy nőt hisztisnek, őrültnek neveznek.

Most, ha mind ugyanabban a szobában ülnénk, elég sok feltett kezet látnánk. Az enyémet is. Egyáltalán nem csoda, hogy ezek a megbélyegzések mennyire beleépültek a kultúránkba.

Ennek alátámasztására két amerikai tévésorozatot hozott fel példaként: az Így jártam anyátokkalt és a Dokikat. Markle lejátszott egy klipet előbbiből, mikor Neil Patrick Harris karaktere arról beszél, „minél őrültebb egy nő, annál dögösebb is”.

A Dokik egyik jelenetét is kiemelte, ahol Sarah Chalke figurája arról diskurál, hogy saját magát kissé bolondnak tartja. Markle szerint az olyan kifejezések, mint az őrült vagy a hisztis, elbagatellizálják, amit egy ember valójában érez.

Akit elégszer megcímkéznek, azt gondolhatja, a valódi gondjait teljesen figyelmen kívül hagyják. Ezek a címkék kárt okoznak a társadalomban.

A legutóbbi podcastadásban Markle az ázsiai nők ábrázolása miatt vette célba Quentin Tarantino Kill Bill című filmjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik