Élet-Stílus

Pert indított egy halálraítélt, miután elhibázták a kivégzését Alabamában

Alan Milleren másfél órán keresztül próbáltak vénát találni, sikertelenül. A férfi ezidő alatt lelki és fizikai gyötrelmeket szenvedett el.

Egy halálraítélt rab pert indított, mert a sikertelen volt a kivégzése, ezért fizikai és lelki gyötrelmeket szenvedett – írja a Mirror.

Alan Miller azért csukták le, mert 1999. augusztus 5-én lelőtt három embert Shelby megyében. Az 57 éves férfi kivégzésére szeptember 22-én került sor Alabama államban.

Miller állítása szerint a személyzet vagy másfél órán át próbált vénát találni rajta, állítólag még telefonnal világítva is keresték, hol lehetne beadni az injekciót.

A férfi akkor lett igazán rosszul, amikor a jobb lábába próbálták beszúrni, egész teste remegni kezdett, mintha áramütés érte volna. A személyzetnek végül fel kellett függeszteni a kivégzést.

A férfi sokkos állapotban került vissza cellájába, de ápolót nem hívtak hozzá, végül magzatpózba összekuporodva várta ki a reggelt.

Miller ügyvédei azt mondták, hogy a megpróbáltatások lelki és fizikai gyötrelmet okoztak a férfinek, aki poszttraumás stresszt és egyéb pszichés problémákat tapasztalt magán, a mai napig szenved tőlük.

Az ügyvédek úgy vélik, a börtönben megsértették a törvényt, amely megtiltja a kegyetlen halált az elítélteknek.

A jogászcsapat szerint így Miller lett az egyetlen, aki túlélt egy kivégzést.

Keresetükben azt is szorgalmazták, hogy az államban tiltsák be a méreginjekcióval való kivégzéseket.

Alabama államnak a héten kell reagálnia és egyben megtalálnia Miller kivégzésének új dátumát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik