Élet-Stílus

Szilágyi Liliána: Amint lezárul az ügyem, elkezdjük az esküvőt szervezni

Azt gondolja, hogy még nem tudja megfelelően értelmezni a házasság fogalmát, mert rossz példát látott.

Szilágyi Liliána és vőlegénye, Lengyel Zsombor voltak a Három igazság legutóbbi vendégei. Elmondták, hogy már gyerekkoruk óta ismerik egymást, az úszóbajnok már a kismedencében is mostani párjával akart játszani. 11 éves korában szeretett belé, ez után két évig mindennap leírta a naplójába, mennyire szerelmes.

Kapcsolatuk azután mélyült el, hogy egy csapatba kerültek. Sokáig kerülgették egymást, kamaszként sok félreértés volt köztük. Amíg Szilágyi Liliána 17 éves nem lett, apja nem engedte a kapcsolatot, utána hetente két órát találkozhattak. Lengyel ekkor még nem gondolta, hogy baj van.

Húszévesen heti két órára látom a lányt, akivel »együtt vagyok« – amennyire ez együtt levés – , és nekem nem tűnt fel, hogy lehet, valami probléma van otthon

– mondta.

2016-ban, mikor Szilágyi húszévesen eljött otthonról, megpróbáltak újra kapcsolódni, de sokszor elbeszéltek egymás mellett. Végül két és fél évvel ezelőtt jöttek össze, a covid első hulláma óta alkotnak egy párt. Mindketten életük szerelmének tartják a másikat.

Lengyel Zsombor tehát csak később ismerte meg Szilágyi Liliána történetét, lassan, több részletben, hónapok alatt tudta meg a részleteket.

Nem tudtam volna egybe, mert ahogyan neki elkezdtem beszélni róla, úgy jöttek fel nekem emlékfoszlányok és realizálások. Az úszás miatt nem engedtem meg magamnak, hogy ezekkel igazán foglalkozzak, Zsombor pedig nagyon analitikus, végiggondol mindent. Rengeteget segített nekem ebben azzal, hogy kérdezett. Nagyon szeretem, ha jó kérdéseket tesznek fel, és ő nagyon jó kérdéseket tett fel. Akkor elkezdtem én is kibontani jobban

– fogalmazott az egykori úszónő, akinek a párja segített abban, hogyan lehet a legoptimálisabban elmondani mindazt, ami vele történt, ráadásul bizonyos esetekben vissza is fogta kicsit.

Azt kell, hogy mondjam, ebben a 8-9 hónapban, ami a megszólalásom óta volt, ha Zsombor nem lett volna, akkor nem jött volna ki ennyire jól, nem lett volna ennyire összeszedett és fogyasztható ez az egész történet.

Kapcsolódó

Szerelmükkel kapcsolatban elárulták, a lánykérés első igazi csókjuk helyszínén történt. Szilágyi Liliána annyira boldog volt, hogy percekig sírt örömében az eljegyzés után. Esküvőt azonban egyelőre nem terveznek, ennek okairól így vallott a menyasszony:

Addig, amíg megy az ügyem, és a múltam nincs lezárva, addig én nem akarom bemocskolni azt, ami itt van. Amint lezárul, utána elkezdjük az esküvőt szervezni

– mondta Szilágyi, aki úgy érzi, még nem teljesen áll készen a házasságra.

A mai napig azt gondolom, hogy még nem vagyok kész arra, hogy megfelelően értelmezzem a házasság fogalmát, mert nem jó példát láttam. Szeretnék még tanulni. Zsombor amúgy kész van, de én még félek ettől, mert ezt már el lehet rontani nagyon. Vannak a személyiségemnek olyan részei, amiket még újra kell tanulnom bizonyos szempontból, például gyereknek, kistininek lenni. Utol kell érnem magamat, és nekem ez egy folyamat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik