Élet-Stílus

Öt jel, ami elárulja, hogy a macskád megcsal-e téged

A cicák viselkedését nehéz kiismerni, de azért nem lehetetlen.

Sok macskatulajdonos retteg attól, hogy kedvencét elcsábítják tőle. Ezt főleg étellel lehet megtenni, ezért sokan kifejezetten tiltják, hogy más etesse a cicájukat.

Catrin George, az Animal Friends Pet Insurance állatjóléti szakértője a Metronak elmondta, hogy figyelmeztető jel, ha a macska mások figyelmét keresi az utcán, ez arra utalhat, hogy „kettős életet él”. George szerint az egyik legeredményesebb módszer a macskák „hűtlenségének” felmérésére, ha a közösségi médiában körbenézünk a szomszédok, ismerősök fotói között. A legtöbben imádnak macskákkal pózolni, így hamar lebuknának, viszont pont ezért, sokan már óvatosabbak.

Vannak azonban kevésbé nyilvánvaló módszerekkel, amelyekkel kiderülhet, hogy a macska másnál is keresi a boldogságot.

George elárult öt jelet, amiből ki lehet következtetni ezeket.

1.    Hosszabb időre eltűnik otthonról

Ez a jel elég egyértelmű: ha sokszor vész nyoma a macskánknak, valószínűbb, hogy másnál húzza meg magát. Persze a macskák alapvetően kíváncsi természetűek, de kényelmesek is, így olyan sok időre nem tűnnek el, feltéve, ha valahol máshol megkapják azt, mint otthon.

2.    Látványosan meghízik

A macskák súlya változik az idővel, a kis súlyingadozások még természetesek is, ám, ha nem etetjük túl őket, viszont látványosan kerekebbek lesznek, akkor felmerül a gyanú, hogy más is eteti a kedvencünket. A hízás hátterében valami betegség is állhat, ezért érdemes megvizsgáltatni az állatot, mielőtt hűtlenséggel vádoljuk.

3.    Nem érdekli az étel

Nem feltétlenül hízik meg a macska, ha máshol etetik, viszont rászokhat az új ízekre, és a „hazai” iránt elveszti az érdeklődését. A szakember szerint ez is jele lehet annak, ha sokat időzik másnál a macska.

4.    Más az illata

Ahogy a ruhánknak vagy a lakásunknak, házi kedvencüknek is jellegzetes illata van, ami akkor tűnik fel igazán, ha megváltozik. Ez jele lehet annak, hogy olyan sok időt tölt máshol, hogy a szőre átveszi az idegen illatokat, szagokat.

5.    Megváltozik a viselkedése

A macskák viselkedése kiismerhetetlen, de egy gazda azért idővel nagyjából ki tudja ismerni a kedvencét. Ha korábban bújós volt, de elhidegül, az egyértelműen a „megcsalás” jele, de az is, ha feltűnően keresi a kapcsolatot és a szokásosnál is kedvesebb. George szerint ilyenkor a macskák bűnösnek érzik magukat, amiért másnál keresik a figyelmet, és kompenzálnak.

A szakember hangsúlyozza, hogy ha bármilyen furcsaságot észlelünk a macskánkon, vigyük állatorvoshoz. Viszont ha az egészségével minden rendben van, élni kell a gyanúval, hogy már nem csak a mi kedvencünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik