Élet-Stílus

Nyakig a vízben sem akarta elhagyni otthonát egy 86 éves asszony Floridában

Karen Lauder házát elöntötte a víz, miután az Ian hurrikán lecsapott az államra. A kerekesszékhez kötött asszonyt végül a fia mentette meg.

Hatalmas pusztítást végzett az Ian hurrikán az Egyesült Államok déli részén. A vihar leginkább Florida államban pusztított.

Egy 86 éves nagymama, Karen Lauder a közelgő veszély és a rokonok figyelmeztetése ellenére sem volt hajlandó elhagyni házát, így akkor is otthon volt, amikor a szobákat elöntötte a bezúduló víz – számolt be a CBS.

Lauder nyakig elmerült, a fiának kellett a segítségére sietnie. A 86 éves asszony kerekesszékhez kötött, ami megnehezítette a mentést, de fiának inkább az okozott nehézséget, hogy édesanyja, még nyakig a vízben sem akarta elhagyni otthonát. Johnny Lauder győzködte az asszonyt, de közben képeket is készített róla.

Az egyik fotón vállig elmerülve látszik a vízben, a következőn már a parton pihen egy pokrócba csavarva. A harmadik képen éppen a tolókocsijával együtt tolják át a vízen. A képek nyilvánosságra kerültek és elég sokan látták és megosztották őket.

Laudert meglepte a nagy figyelem.

Annyi minden más dolog történik ma a világban, úgy érzem, én nem is vagyok fontos, de azt hiszem, hogy a nyilvánosság látni akarja, hogy maradt még egy kis emberség a világon

– mondta.

Az asszony akkor is itt lakott, amikor 2017-ben az Irma hurrikán okozott pusztítást. Akkor 6 centi magasan hömpölygött a víz, Lauder viszont nem hagyta el az otthonát. Azt gondolta, Iannal is „elbánik” majd, de végül kénytelen volt a fia segítségét kérni.

A férfi elmondása szerint 45 percig úszott, míg el nem érte a házat, közben több mellette „úszó” teherautót és kocsit is lehagyott.

Amikor hallotta anyja ordítását, egyfelől megkönnyebbült, mert tudta, az asszony él, de elfogta a rettegés is, hogy hátha beakadt a lába vagy a karja valamibe, ezért nem tud elmenekülni.

Lauder elmondta, hogy az anyját később kórházba szállították, mert a nyílt sebei miatt felmerült a fertőzésveszély, de megfelelő ellátást kapott, jelenleg pihen.

Cassandra Clark, Lauder sógornője elindított egy akciót GoFundMe oldalon, hogy pénzt gyűjtsön az asszonynak és a fiának, eddig több mint 17 ezer dollár (kb. 7,2 millió forint) gyűlt össze.

Johnny Lauder azt mondta, édesanyja tanult az esetből, és a jövőben már hajlandó lesz elhagyni az otthonát, ha hasonló veszély leselkedne rá.

További képeket a mentésről itt nézhetsz meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik