Élet-Stílus

Övé a leghosszabb: 25 éve nem vágta le körmeit

Világrekorder a maga 1306,58 centijével.

25 éve nem vágta le a körmét és 22 éve manikűrösnél sem járt, állítja a Guinness-rekorder Diana Armstrong. Övé a világ leghosszabb körmei (mindkét kézen): 1306,58 centiméter.

A nő 1997-ben fogadta meg, hogy soha többé nem vágja le a körmét, miután lánya, a 16 éves Latisha álmában, egy asztmaroham miatt elhunyt. A lánya volt az utolsó, aki megcsinálta a körmeit.

A többi gyereke próbálta eleinte rávenni, vágja le őket, ő hajthatatlan volt, ezért felhagytak a noszogatásával.

Be tudom cipzározni a nadrágomat vagy a kabátomat. Ki tudok nyitni egy üdítős dobozt, igaz, csak késsel. Autót vezettem, de ki kellett nyújtani a körmeimet az ablakon, szóval nem vezetek többé. A nyilvános mellékhelyiségekben a legnagyobb bódét kell választanom, mert a körmeim általában hosszabbak, mint egy normális méretű bódé

– idézi a Mirror arról, mik jelentenek neki nehézséget. A leesett pénzt, számlát fel tudja venni a padlóról, de az aprópénzt már nem. A körmei ápolása sem két perc.

Minden egyes köröm reszelése és polírozása 10 órát vesz igénybe. A reszeléshez egy famegmunkáló szerszámot kell használnom. Négy-ötévente megyek rajtuk át, és emellett 15-20 üveg körömlakkra van szükségem. A múlt héten festettem ki őket, négy órába telt

– mesélte Armstrong, akinek a rekordját idén év elején ismerte el a Guinness. Először azt gondolta, ez csak valami tréfa, de ma már büszke az elismerésre, és úgy gondolja, Latisha is az lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik