Élet-Stílus

Négy nő fog dolgozni a világ legfélreesőbb postáján, unalmukban pingvineket számlálhatnak

DEA / M. SANTINI / Contributor / Getty Images
DEA / M. SANTINI / Contributor / Getty Images
Rekordszámú jelentkező közül választották ki azt a négy szerencsést, akik öt hónapon át dolgozhatnak a civilizált világtól legmesszebb működő, déli-sarkvidéki postahivatalban.

A koronavírus-járvány elszabadulása óta először nyit ki a világ legfélreesőbb postahivatala az antarktiszi Goudier-szigeten. A következő öt hónapban négy brit nő dolgozik majd a postán, akik a szokásos feladatok ellátásán kívül pingvinek számlálásával töltik majd ki a munkaidejüket – írja a BBC.

Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett és Lucy Bruzzone, akiket hatezer jelentkező közül választottak ki, az otthonuktól majdnem tizenötezer kilométerre fognak dolgozni, miközben folyóvízről, vagy vízöblítéses vécéről csak álmodozhatnak majd.

Az ifjúházas, 31 éves Corbett, aki az ajándékboltot üzemelteti majd, azt mondja, szóló nászútra megy.

„Ki ne akarna öt hónapot eltölteni, egy pingvinekkel teli szigeten, a világ egyik legelhagyatottabb szegletében?” – kérdezi.

A szigeten természetesen állandóan jóval fagypont alatti a hőmérséklet, és míg a négy nő ott lesz, egyáltalán nem megy majd le a nap.  A biológus Hilton azt mondja, egyik álma válik valóra déli-sarki kalanddal.

A Goudier-szigetet egy francia expedíció fedezte a fel a XX. század elején, 1944 és 1962 között brit kutatóállomás működött a területen. A telepet 1996-ban felújították, azóta az egyik legnépszerűbb turistalátványosságának számít.

A postán, szezononként nagyjából 80 ezer képeslapot adnak fel, a világ több, mint száz országába, ezekért a következő szezonban, a 23 éves Ballantyne felel majd, míg a csapat vezetője Bruzzone lesz.

A közel féléves kaland első tíz hetében egy ötödik nő is csatlakozik a csapathoz: a 42 éves Vicky Inglis a 2019/2020-as szezonban vezetőhelyettesként dolgozott a szigeten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik