Élet-Stílus

Kirúgtak egy brit nőt, mert teherbe esett a szülési szabadsága alatt

Az anyuka több mint 3,5 millió forintnak megfelelő kártérítést kapott.

Siobhan Black szülési szabadságon volt első babája születése után, de közben ismét teherbe esett – írja a Metro.

Párjával korábban megállapodtak, hogy a szünet után visszatér majd a munkahelyére, a Kilsythben található Pat Drain Barbers-hez.

Ez így is történt, a nő jelentkezett a munkahelyén, ahol azt is közölte főnökével, hogy ismét állapotos. Evelyn Drain négy nap múlva kirúgta.

Az üzletvezető azt állította, hogy üzleti okokból bocsátotta el, de Black bíróságra vitte az ügyet, ahol megállapították, hogy a terhesség volt a menesztés valódi oka, így az asszonyt hátrányos megkülönböztetés érte. A bíróság ezért 7500 fontos (kb. 3,5 millió forint) kártérítést ítélt meg az anyuka számára.

Black a meghallgatásán elmondta, hogy azért is érintette érzékenyen az elbocsátása, mert nem tudta, honnan keríti elő a szükséges pénzt a gyereke számára, ráadásul a menesztése óta szorong, a stressz miatt pedig még epilepsziás rohamot is kapott.

Drain a tárgyaláson kötötte az ebet a karóhoz, hogy a nő kirúgása csak a szükségszerű elbocsátási hullám része, de Black elmondta a bíróságon, hogy egyáltalán nem zajlanak ilyen folyamatok a munkahelyén.

A bíró szerint Drain érvei nem voltak meggyőzőek, nem tudta bebizonyítani, hogy a menesztésnek semmi köze nem volt a terhességhez, ezért a bíróság Blacknek adott igazat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik