Élet-Stílus

Kamilla királyné felrúgja az Erzsébet királynő által is betartott hagyományt

Sok évszázados tradíciót alakíthat át.

Károly királya válásával felesége, Kamilla királyné lett és ezzel új feladatokat kapott. Ahogy a király, ő is egy kisebb és modernebb monarchiára vágyik, ezért a 75 éves Kamilla azt tervezi, hogy kisebb királyi személyzetet akar, hogy „haladjanak az idővel” – írta a Daily Mail.

Így nincs szüksége udvarhölgyre sem.

Az udvarhölgy tulajdonképpen személyi asszisztens. Erzsébet mellett 60 éven át voltak udvarhölgyek, akik nem csak a személyzetének a részei voltak, hanem közeli, megbízható barátok. Voltak, akik a ruháit válogatták ki, voltak, akik fürödni, öltözködni segítettek, mások a királynő napi teendőit egyengették.

Az Express-nek megszólaló szakértő szerint 1953 és 2017 között kilenc udvarhölgye volt a királynőnek, akik általában arisztokrata családból származtak. Történelmileg a pozícióért nem jár fizetés, felmondani sem lehet, az az egész életre szóló szolgálatot jelenti.

Kamillának hercegnéként se volt udvarhölgye, de jelenleg is van két saját titkára, ők egyébként is elvégzik az udvarhölgyek feladatainak nagy részét. Emellett elég sok és jó barátja van, akiket szükség esetén felhívhat, ha támogatásra van szüksége.

Arról is írnak a brit lapok, hogy Kamilla állítólag termékeny levelező, évente 2000 levelet is ír. Királynéként vélhetően több levelet fog kapni az eddigieknél, ezért valószínűleg valaki(ke)t fel kell vennie, hogy ebben segítsék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik