Élet-Stílus

Ezt jelentik a betűk az M&M’s-ben

Eurasia Press / Photononstop / AFP
Eurasia Press / Photononstop / AFP
Ez a története a kedvelt nasinak.

Sokan azt gondolják M&M’s tulajdonképpen csak annyit jelent, hogy „mmm”, mármint ahogy jelezzük, ha valami nagyon finom, pedig közel sincs így, ennél sokkal érdekesebb története van – írja a Mirror.

Az édességet 1941-ben találták fel az Egyesült Államokban a katonaságnak kis, könnyen szállítható nassolnivalónként, miután a társalapító, Forrest Mars Sr. az 1930-as években, a spanyol polgárháború idején azt látta, hogy a brit katonák kis cukormázas csokoládékat esznek, mert az nehezebben olvad el, mint az ő Mars szelete.

A Mars Incorporated alapítójának, Frank C. Marsnak a fia, Forrest Marstól azt várták, hogy átvegye a családi vállalkozást apjától, de egy  vita miatt Angliába költözött előbb, majd csak utána tért vissza az USA-ba, hogy beüljön apja helyére. Forrest Mars itt szabadalom alá helyezte a csokoládéi előállítását, és mivel nem volt elégedett azzal, hogy vitte a céget apja, egy partnert is keresett maga mellé.

Ez a partner nem let más, mint a cukrász üzletember, Bruce Murrie, akinek az apjának, William Murrie-nek a cégét szintén nem kell bemutatni, ő volt a Hershey elnöke. De mint a kisebbik Mars, az ifjabb Murrie sem értett egyet apja üzlettel kapcsolatos elképzeléseivel és több innovációt szorgalmazott.

Forrest Mars Bruce Murrie-nek 20 százalékos részesedést ajánlott fel a terméknél, cserébe viszont a szükséges erőforrások folyamatos ellátását várta el, ugyanis a világháború után cukor- és csokoládéhiány lépett fel.

A páros a terméket saját magukról nevezte el, így lett Mars és Murrie-ből M&M.

Az 1950-es években akkora népszerűsége lett az édességnek, hogy elkezdték utánozni, ekkor került rá a bogyókra az „M” betű, hogy megkülönböztessék a többitől, és azt a szlogent találták ki ehhez:

Keresd az M-et minden darabon!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik