Élet-Stílus

Úgy berúgott munka után egy brit vendéglátós, hogy másnapra elfelejtette, részegen vett egy házat

Aaron McCoy / Getty Images (illusztráció)
Aaron McCoy / Getty Images (illusztráció)
De aztán úgy volt vele, hogy jó lesz befektetésnek. És végül igaza is lett, hiszen az ingatlan megforgatásával csinált pénzből Portugáliába költözött, ahol új életet tudott kezdeni pr-tanácsadóként.

Különös történettel találta meg a Daily Star című brit bulvárlapot egy jelenleg Portugáliában élő, saját pr-ügynökségét vezető 40 éves nő: Luana Ribeira azt mesélte a lapnak, hogy amikor még egy éjszakai klubban dolgozott, egy este munka után úgy felöntött a garatra, hogy ajánlatot tett egy Leeds mellett található házra, és bár többen is bejelentkeztek az ingatlanért, végül az ő 20 ezer font (9 millió forint) értékű ajánlata lett a befutó.

Az egész Ribeira elmondása alapján úgy indult, hogy mielőtt dolgozni ment volna, elkísérte egy barátját a szóban forgó házhoz, aki meg akarta venni az ingatlant, de aztán elbizonytalanodott, mivel nem tetszett neki a környék. Ribeirának viszont felkeltette az érdeklődését a ház:

Megtetszett az ingatlan, és úgy gondoltam, hogy nagyon szép lehet, és befektetésnek is jó.

Majd bement a szórakozóhelyre, ahol akkoriban dolgozott, és munka után annyira berúgott, hogy ő is tett egy ajánlatot a házra.

„Valójában nem emlékszem, hogy ezt tettem volna, de úgy tűnik, másnap reggel hazaértem, felhívtam az ingatlanügynököt, beadtam egy ajánlatot, és megkaptam a házat” – emlékezett vissza az életét megváltoztató döntésre. Ribeira tényleg nagyon részeg lehetett, hiszen reggel kilenc tájékán hazaérve rögtön arra kérte akkori párját, hogy hívják fel az ingatlanügynököt, majd lefeküdt aludni.

Amikor az alvásból felébredt, már nem is emlékezett az egészre, így a barátjának kellett emlékeztetnie őt arra, hogy vett egy házat.

Azonban a házvásárlás végül jó befektetésnek bizonyult: egy évig birtokolta az első házat, majd megduplázta a nyereséget, és vett egy másik házat, aztán harmadjára is eljátszotta ugyanezt. Az így keresett pénzből pedig Portugáliába tudott költözni, ahol író lett, és pr-tanácsadó céget alapított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik