Élet-Stílus

Elítélték a férfit, aki AK-47-essel lőtt le egy 21 éves lányt, a ház elé ürítő kutyája miatt

A denveri tragédia után 2 és fél évvel szolgáltatott igazságot a bíróság.

2020 június 10-én végleg megváltozott a denveri Thallas család élete: Anna és Joshua Thallas lánya, 21 éves Isabella Thallas értelmetlen halált halt.

Isabelle és barátja, Darian sétáltatták a kutyájukat, és amikor egy épület előtt megengedték, hogy az eb könnyítsen magán, a ház tulajdonosa, a 38 éves Michael Close szóváltásba került velük, és egy

AK-47-es fegyverrel 24 lövést adott le a fiatal párra. Isabelle Thallas a helyszínen életét vesztette. A lány két nappal korábban ünnepelte a 21. születésnapját.

2022. szeptember 23-án, tehát két és fél évvel az eset után a bíróság kimondta: Michael Close bűnös a fiatal lány meggyilkolásában. A család örül, hogy a bíróság végre igazságot szolgáltatott, de ettől még a lányukat nem kaphatják vissza.

„Mindent újra átéltünk” – mondta az anya a CBS-nek, miután a családnak végig kellett néznie a halottkém képeit lelőtt lánya holttestéről.

Michael Close ártatlannak vallotta magát, mondván, beszámíthatatlan volt a gyilkosság elkövetésekor; kirendelt ügyvédje elmondása szerint a férfi lelkileg összeomlott: a gyermekkorban elszenvedett bántalmazások, a munkahelyek sorozatos elvesztése, egy szakítás és a COVID-19 világjárvány mind mind hozzájárultak ahhoz, hogy a tragédia idején súlyos állapotban volt mentálisan.

Az esküdtek ennek ellenére arra jutottak, hogy Close tudta, mit tesz, amikor tüzet nyitott, így bűnösnek mondták ki. Michael Close életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

 

Facebook / denveri kerületi ügyészség Michael Close

Ajánlott videó

Olvasói sztorik