Élet-Stílus

Kétmilliós összeget ajánlott fel lányának a növekvő árak miatt – a bíróságon kötött ki

Google Maps
Google Maps
Nincs jó viszony apa és lánya között.

Egy apa a bíróságon találta magát miután lányának felajánlott 5 ezer fontot, úgy 2,2 millió forintot, hogy a megélhetési válságban segítséget nyújtson. Az apa ellen távoltartási végzés van érvényben, a lányának küldött üzenettel pedig megsértette azt – írta a Mirror.

A 73 éves férfi, Anthony Mitchell sms-t küldött a lányának, amiben 5 ezer fontot ajánlott fel neki, hogy kisegítse őt és családját. De ezzel megsértette az ellene kiadott 2018-as távolságtartási végzést, amely 2030-ig van érvényben.

A februárban elküldött üzenetben az áll:

Úgy látom, hogy a kamatlábak emelkednek. Rosszul álnak a dolgok, és csak még rosszabbak lesznek. Itt van 5 ezer font neked. Nem akarom visszakapni. Ha segít, kérlek, fogadd el. Kérlek, gondold át, mielőtt hívod a rendőrséget.

Mitchell lánya az üzenetre nem válaszolt, viszont a rendőrséget értesítette.

Az apa a rendőröknek arról beszélt, hogy csak aggódott amiatt, hogy a jelenlegi pénzügyi helyzetben kelljen felnevelnie lányának a gyerekeit. Teljesen tisztában van vele, hogy a lánya nem akar vele kapcsolatba lépni.

A családban 2016-ban történt egy nagy szakadás, utána 2018-ban hozták az apa ellen a távolságtartási végzést. A férfi most a lánya jelzáloghitelének a törlesztésében akart segíteni, de a pénzt visszaküldték neki.

A bíróságon bűnösnek vallott magát Mitchell, a bíró pedig úgy döntött, ha a férfi 12 hónapon elül nem szegi meg a távolságtartást, nem bünteti meg. Emellett Mitchellnek ki kell fizetnie a 211 fontos bírósági költségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik