Élet-Stílus

Megmutatta a TikTok-sztár, hogyan kell helyesen lenyelni egy kapszulát

Sidney Raz bemutatott egy apró trükköt, amivel elkerülhető az esetleges öklendezés. Módszerét korábban egy tudományos publikáció is alátámasztotta.

Megdöbbentette követőit egy TikTok-sztár, amikor megmutatta, hogyan kell megfelelően és a legegyszerűbb módon lenyelni egy kapszulát.

Sidney Raz szemléltetésként egy kis darab süteményt vett be, és egy apró változtatást eszközölt az eddig megszokott módin:

nem hátra, hanem előre hajtotta a fejét, amikor lenyelte.

@sidneyraz the decades spent struggling #tipsandtricks #todayilearned #lifehack @kraystie ♬ original sound - sidneyraz

Raz elmondta, hogy korábban sokszor öklendezett vagy hányingere volt, amikor bevett egy gyógyszert, de ezzel az apró változtatással már nem volt ilyen gondja.

Az ötlet amilyen egyszerű, annyira szokatlan is, a követőket is sikerült meglepnie. A videót már közel egymilliószor nézték meg, és rengetegen kommenteltek hozzá.

Minden este 11 tablettát veszek be egyszerre. És erről csak most hallok?!!!

– írta az egyik felhasználó.

Egy másik kommentelő szintén nagyon nehezen nyeli le a tablettáit, ezért jelezte, hogy mindenképpen kipróbálja Raz ötletét. Egy hozzászólásban viszont azt írták, hogy gyógyszerfüggő, hogy előre vagy hátrahajtott fejjel kell bevenni, míg mások arra esküdtek, hogy a jobboldalunkra fekve kell lenyelnünk a gyógyszert.

Raz viszont arra nem hívta fel a figyelmet, hogy nem mindegy, hogy a nehezebb tablettát vagy a könnyebb kapszulát vesszük be.

Az „előrehajlós” módszerről néhány éve Dr. AD Macleod orvosigazgató és Jane Vella-Brincat gyógyszerész is írt.

Az új-zélandi szakemberek egy korábbi publikációjukban azt közölték, hogy

ha valakinek gondot okoz egy kapszula lenyelése, akkor próbálja azt előre hajtott fejjel bevenni. A tabletták esetében viszont a hátrahajtott fejet javasolták.

Tanulmányukban emlékeztettek, hogy már 1982-ben is született egy olyan publikáció, ami az „előrahajlálos” technikáról szólt. Azt írták, hogy ez a módszer azóta is általánosan ismeretlen az orvosok, ápolónők vagy gyógyszerészek körében.

Raz egyébként különböző trükköket osztott meg követőivel a csatornáján, videóit mind azzal a felütéssel indulnak, hogy „itt van valami, amit még nem tudtam a 30-as éveimig”. Csinált videót már a megfelelő babatartásról, a hálózsák elpakolásáról, vagy arról, hogyan kell helyesen felvágni egy avokádót. A videóit több millióan nézik, nem ritka 10 milliónál magasabb nézettség sem.

@sidneyraz this whole time? #tipsandtricks #todayilearned #householditems #lifehacks ♬ original sound - sidneyraz

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik