Élet-Stílus

Leghatékonyabb gyógymód: a megelőzés – Napfényvitamin minden évszakban

A minőségi élet az egészségnél kezdődik, ezért a prevenció jegyében olyan összetételű termékeket érdemes beszerezni, amelyek jótékonyan támogatják a szervezet normál működését. Nagyon fontos, hogy csak kiváló minőségű, gyógyszerészek által fejlesztett készítményeket fogyasszunk.

Bioextra


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, a D-vitaminnak milyen fontos szerepe van abban, hogy a szervezetünk egészségesen működjön. A Semmelweis Egyetem kutatásai alapján azonban kiderült, hogy a magyar lakosság mintegy fele D-vitamin hiányával küzd még a napsütéses időszakokban is, ezért fontos erről minél több fórumon beszélni.

Bioextra

Napsütés mellett

A D3-vitamin (kolekalciferol) egy hormon, amely előanyagából szintetizálódik az emberi bőrben napsütés hatására, és a vesében válik aktív hatóanyaggá. Egyes táplálékok is jó forrásai, elsősorban az olajos halak és a máj tartalmaznak számottevő mennyiséget. A D3-vitamin tehát természetes úton, a napfény (UV-sugarak) hatására szintetizálódik az emberi bőrben, ezért amikor a napsütéses órák száma csökken, kevesebb időt töltünk a szabadban, emiatt eleve gyakoribbak lehetnek a fertőző megbetegedések is. Ilyenkor még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a D-vitamin pótlására.

Pótlás felsőfokon

Nagyon fontos megjegyezni, hogy az úgynevezett napfényvitamin zsírban oldódik, amely napsütéssel és megfelelő étkezéssel kerül a szervezetünkbe. Habár egyes élelmiszerek tartalmaznak D-vitamint, de ezekkel nem tudjuk teljes egészében pótolni a napi D-vitamin szükségletünket. Egy átlagos magyar étrendje csupán napi 80 NE D3-vitamint tartalmaz, ami elenyészően kevés ahhoz képest, amennyire a szervezetnek szüksége van. Ráadásul a mozgásszegény életmódnak köszönhetően sokan a nyári időszakban is kevés időt töltenek a szabadban. Ezért a tévhit ellenére D3-vitamin-pótlásra nyáron is mindenkinek szüksége van, ennek mennyisége hiányállapotban felnőtteknél napi 2000 NE (Nemzetközi Egység) (jelentős túlsúly esetén akár 4000 NE) D-vitamin lehet.

Bioextra

 

Biztonságos és hatékony

A Bioextra Oliva D3 3000 NE olívaolajban oldott D3-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő lágyzselatin kapszula tökéletes választás, hogy a D3-vitamin hiányt lefedjük. Polifenolokban gazdag, emellett az olajban oldott D3-vitamin jól hasznosítható a szervezet számára. Cukor, titán-dioxid, gluténmentes termék, és nem tartalmaz génmanipulált összetevőket sem. És miben is segít bennünket ez a vitamin?

 

Hozzájárul:

 

·     az immunrendszer normál működéséhez,

·     az egészséges izomfunkció, normál fogazat és csontozat fenntartásához,

·     a kalcium és a foszfor normál felszívódásához és hasznosulásához,

·     a vér normál kalcium-szintjének fenntartásához,

·     a sejtosztódás megfelelő működéséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik