Élet-Stílus

Hitlerhez hasonlították II. Erzsébet királynőt az iráni tévében

A Teheráni Egyetem egyik tudósa szerint bíróság elé kellett volna állítani a brit uralkodót.

„Az emberiség történetének egyik legnagyobb bűnözőjének” nevezték a múlt héten elhunyt II. Erzsébet királynőt az egyik iráni tévében, egy másik műsorban nem máshoz, mint Adolf Hitlerhez hasonlították a brit uralkodót – írja a Daily Mail.

Miközben az iránihoz hasonló tekintélyelvű rezsimek vezetői, mint Vlagyimir Putyin vagy Hszi Csin -ping kifejezték részvétüket a brit királyi családnak, az iráni külügyminisztérium eddig még nem kommentálta a hírt, ahogy III. Károly király trónra lépését sem.

A kormányközeli tévécsatornák viszont nemtelen megjegyzésekkel „emlékeznek” az uralkodóra.

Az iráni Channel 1 -en Foad Izadi, a Teheráni Egyetem tudósa Adolf Hitlerhez hasonlította a királynőt.

Bizonyos szemszögből nézve szomorúak is lehetnénk, amiért a királynő úgy halt meg, hogy nem állították bíróság elé. nem fizetett meg a bűneiért

– mondta.

A szintén kormányközeli PressTVben „imperilaista, gyarmatósító, háborús bűnösnek” nevezték a brit uralkodót, aki szerintük felelős minden életért, amit a brit hadsereg oltott ki.

A meggyilkolt emberek száma milliós nagyságrendű, és ezért a királynő a felelős. A múlt század egyik leggonoszabb emberének nem szolgáltatott igazságot a sors

– hangzott el a műsorban.

Többek között azt rótták fel, hogy a királynő és a BBC 2009-ben szabad és tisztességes választásokat és az iráni rezsim távozását követelte. Az irániaknak az is fájó pont, hogy a brit és a szovjet csapatok 1941-ben megszállták az országot, hogy olajmezőket szerezzenek, valamint hogy 1953-ban a brit és amerikai titkosszolgálatok megpuccsolták Mohammad Mossadegh miniszterelnököt, aki államosította az olajipart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik