Élet-Stílus

Betiltaná a Peppa Malac leszbikus párt ábrázoló epizódját egy olasz politikus

Először jelent meg azonosnemű pár a világ egyik legnépszerűbb rajzfilmjében, a Peppa malacban.

Tizennyolc évvel az első epizód megjelenése után, először bukkant fel azonos nemű pár a Peppa malac című brit rajzfilmsorozatban. Mint korábban megírtuk, a kedden  sugárzott, Családok című részben, a főszereplő Peppa egyik barátja, Penny jegesmedve így mutatja be a családját:

Az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyikük orvos, a másik pedig spagettit főz.

A Peppa malac alkotói, Mark Baker és Neville Astley egy online petíció miatt döntöttek úgy, hogy egy azonos nemű párt is megjelenítek a sorozatban – írja a Guardian című brit lap.

Federico Mollicone, az szélsőjobbos Olasz Testvérek párt kulturális ügyekért felelős politikusa pénteken felszólította az olasz közszolgálati Rai tévécsatornát, hogy ne tűzzék műsorra az epizódot és az internetes felületeiken se tegyék elérhetővé, mert szerinte, Olaszországban az ilyesmi elfogadhatatlan.

A nyíltan homofób, az azonos nemű párok házasságát és gyermeknevelését ellenző, a Benito Mussolini fasisztáihoz szimbólumokban és személyekben is kapcsolódó Olasz Testvérek a szeptember végi olaszországi parlamenti választások nagy esélyese.

Kapcsolódó
Oldódhat Orbán magánya az olasz választás után, de csak egy kicsit
Az viszont nem jó jel, hogy öt év alatt a magyar kormány odáig jutott: inkább a jövőben potenciálisan hatalomra kerülő szereplőkkel köt szövetséget, és nem a már meglévő kapcsolatokat ápolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik