Élet-Stílus

Letartóztatták a fekete lelkészt, mert a szomszédja virágait öntözte

YouTube/ Associated Press
YouTube/ Associated Press
Két fehér rendőr letartóztatott egy 56 éves férfit májusban az alabamai Chlidersburgben. A gyanúsított egy lelkész volt, aki a barátai kertjét öntözte.

Michael Jennings alabamai lelkészt a baráti kérték meg tavasszal, hogy figyeljen a házukra, amíg ők elutaznak. Május 22-én, amikor az 56 éves férfi a virágokat öntözte, egy fehér szomszéd hívta a rendőrséget és bejelentést tett egy „gyanúsan viselkedő fiatal fekete férfiről és egy aranyszínű városi terepjáróról” – írja az AP hírügynökség.

A kiérkező rendőröknek Jennings lelkészként mutatkozott be és elmondta nekik, hogy az autó és a ház sem övé, az utca túloldalán lakik, a barátai kérésére öntözi a növényeket. Azt ugyanakkor megtagadta, hogy igazolja magát. A két fehér rendőr megbilincselte és a rendőrkapitányságra vitte a férfit.

Jenningst kormányzati szerv működésének akadályozásával vádolták meg, de a vádat néhány napon belül ejtették. A rendőrség augusztus végén nyilvánosságra hozta az egyik rendőr testkamerájának felvételét a letartóztatásról.

Michael Jennings azt mondja, a jogtalan letartóztatás poszttraumás stressz szindrómát és szorongást okozott nála, ezért kártérítési pert indított a rendőrség ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik