Élet-Stílus

Mirelitpizzát árul egy kajarendelős alkalmazáson keresztül egy amerikai tini, akinek a szolgálatását rendszerint 5 csillagosra értékelik

cadenboof / TikTok
cadenboof / TikTok
A profizmus látszatának megteremtése érdekében még saját pizzásdobozokat is csináltatott a vállalkozásnak, majd egy már sokkal kevésbé profira valló lépéssel felfedte különleges üzleti modelljét a TikTokon.

A Walmartban vásárolt, otthoni konyhájában megsütött mirelitpizzákat értékesít egy ételrendelős alkalmazáson keresztül egy élelmes amerikai tinédzser, aki nemcsak a TikTokot hódította meg a különleges üzleti modelljét bemutató videóval, hanem a DoorDash nevű kajarendelős alkalmazást is – ahol saját bevallása szerint annak ellenére is ötcsillagosra értékelik a szolgáltatását, hogy a futárok egyébként gyakran panaszkodnak a lassú tempójára.

A TikTokon Caden Boof néven futó, Egyesült Államokban élő kamasz szeptember 5-én osztotta meg a közösségi oldalon az azóta a Daily Dot által is bemutatott a klipet,

melyet pár nap alatt több mint 4 millió alkalommal játszottak le, és majdnem 600 ezren lájkoltak.

@cadenboof Selling Frozen Walmart Pizzas on DoorDash🍕 #sidehustles #sidehustle #teenentrepreneur #sidehustleideas #doordash #doordashdriver ♬ origineel geluid - chalabanta

„Rendeltem egy csomó pizzásdobozt a logónkkal, mert profinak kell kinéznünk. Aztán elmentem a Walmartba, hogy megvegyem az összes fagyasztott pizzát” – mondja a videó elején a pulcsija kapucniján kuktasapkát viselő kamasz, miközben bemutatja az őt ábrázoló pizzasdobozokat, amikkel aztán el is esik. Majd lerabolja egy üzlet fagyasztóját, miközben egy nő, aki vélhetően maga is mirelitpizzát akarna venni, leüvölti a fejét.

Ezután arról beszél, hogy a DoorDash-től kapott eszközök beüzemelését követően még az Amerika egyik legnépszerűbb pizzát árusító étteremláncának számító Domino’s helyi kirendeltségének parkolóját is meglátogatta – a képek tanúbizonysága szerint egy pizzásdobozzal és egy megafonnal felfegyverkezve –, hogy elhalásszon pár éhes ügyfelet a konkurenciától.

Gyorsan elkezdtünk rendeléseket kapni, de a DoorDash sofőrjei dühösek voltak, hogy milyen sokáig tart. De azért a végén valahogy mindenki ötcsillagos értékelést hagyott a pizzáról, úgyhogy azt hiszem, működött a dolog

– zárul a sikertörténetet bemutató videó, melynek a kommentszekciójában aztán úgy elszabadult a pokol, mintha valakinek hasmenése lett volna egy Cadentől rendelt pizzától.

„Azért illegális lehet. Ez egyfajta védjegybitorlás” – hangzik az egyik olyan kritika, ami arra figyelmeztette a kamaszt, hogy ezért be is perelhetik. De olyanok is voltak, akik azt kifogásolták, hogy nem higiénikus, amit a tinédzser csinál: „Minden móka és kacagás, amíg az egészségügyi ellenőr meg nem jelenik” – fogalmazott az egyik ilyen, felháborodásának hangot adó hozzászóló.

A DoorDash hivatalos TikTok-fiókja pedig a következőt fűzte hozzá a videóhoz egy komment formájában: „Megkérdezzük a jogi osztályunkat”.

Mások azonban megtapsolták Cadent a „zseniális” mellékállásáért. „Ez az ember a jövőben él” – írta egy kommentelő. „Ez az ember egy zseni. Tetszik a pizzásdoboz borítója és a művészete, annyira királyul néz ki, és vennék tőled pizzát” – írta egy másik.

A tinédzser később később – azok kedvéért, akiknek a komikus esés láttán nem lenne egyértelmű a dolog – tisztázta a portálnak írt emailjében, hogy „a videót elsősorban viccből készítette”, illetve azért, hogy megmutassa az embereknek a szellemkonyhák egyre elterjedtebb, vásárlók számára mégis kevéssé ismert jelenségét.

A szellemkonyha kifejezés a Daily Dot leírása alapján olyan vendéglátóhelyekre utal, melyekből csak rendelni lehet, mert a költséghatékonyság jegyében nincs vendégterük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik