Élet-Stílus

Rumot töltött a futók frissítőjébe egy férfi a mexikói maratonon

A hatóságok szerint a férfi valószínűleg rasszista indíttatásból akart kiszúrni a sportolókkal.

Egy részeg férfi felvette, ahogy rumot tölt a futók italaiba órákkal a mexikói maraton rajtja előtt – írja a LADbible.

A videóban látható, ahogy meglocsolja az alkohollal az izotóniás italokat, és közben többször is elneveti magát. Az eset augusztus 28-án a hajnali órákban történt, nem sokkal a verseny kezdete előtt.

Holnap mindenki a legjobb formájában lesz, ez lesz a legjobb futam a világon

– mondja a videóban, miközben Matusalem rumot tölt a frissítőkbe.

A „koktélokat” a rendezvény szervezői még a videó napvilágra kerülése előtt kiszúrták, mert érezték, hogy valami furcsa szag terjeng a levegőben. Megvizsgálták az italokat, és még a verseny kezdete előtt eltüntették azokat.

A Mexikóvárosi Sportintézet (INDEPORTE) büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségnél, és arra kérte a rendőrséget, hogy tegyen meg mindent, hogy a tettest elkapják.

A férfit később sikerült azonosítani, Javier Hidalgo Ponce vezérigazgató szerint magasan képzett, jómódú emberről van szó, aki a tetteit vélhetően rasszista indíttatásból követte el.

Az eset nagy visszhangot váltott ki a Twitteren, de a felhasználók inkább a szervezőket kritizálták, amiért nem voltak elővigyázatosak a maratont megelőző órákban.

A frissítőket a maraton felénél osztották volna ki a futóknak, akiknek ezután még 21 kilométert kellett volna teljesíteniük.

A versenyen egyébként 19 ezren vettek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik