Élet-Stílus

Meghan Markle nemek közötti egyenlőségről szóló beszédének fő témája ő maga volt

Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Getty Images
Inkább az önfényezésre ment rá, mint a nők helyzetének tárgyalására.

Ismét Nagy-Britanniába látogatott Harry herceg és Meghan Markle. A hercegné hétfőn kétezer ember előtt mondott beszédet Manchesterben, a One Young World Summiton, egy fiatal vezetőknek rendezett világtalálkozó nyitóeseményén. Ez volt az első alkalom, hogy nyilvánosan felszólalt Angliában azóta, hogy több mint két évvel ezelőtt férjével visszaléptek királyi kötelezettségeiktől.

Markle azzal kezdte a beszédét, hogy: „Nagyon jó újra az Egyesült Királyságban lenni”.

Valószínűleg sokszor fogjátok ezt hallani ezen a héten… mindenféle dolgot fogtok hallani, némelyik nagyon nehéz lesz, némelyik nagyon felemelő, de ami biztosan többször fel fog jönni, az az, hogy ti vagytok a jövő. De szeretném hozzátenni, hogy ti vagytok a jelen is. Ti vagytok azok, akik pozitív és szükséges változásokat hajtanak végre szerte a világon nap mint nap, és emiatt nagyon hálás vagyok, hogy ma a társaságotokban lehetek

– kezdte beszédét a hercegné.

Később az eseményen betöltött szerepéről (2014 óta tevékenykedik tanácsadóként), majd saját élete alakulásáról beszélt. A Daily Mail elemzése szerint a hétperces beszéd alatt – amit úgy harangoztak be, hogy a nemek közötti egyenlőségről fog szólni –  Markle 54 alkalommal hivatkozott magára.

Egyetlen rövid anekdotát elevenített fel egy másik nőről, akivel nyolc évvel ezelőtt dolgozott együtt a konferencián. „Elmenekült a hazájából, Eritreából, ahol a feje fölött zúgtak el a golyók. Még mindig jól emlékszem rá. Emlékszem a döbbenetemre és a bátorságára, valamint a felismerésre, hogy mennyi minden történik minden nap, ami felett sokan szemet hunynak. És mégis, mindennek ellenére, ő, mint oly sokan mások, még mindig kitartott” – fogalmazott.

Elemzők szerint a beszéd semmitmondó, valódi tartalom nélküli volt, Markle csak magát fényezte benne. A közönség ugyan tapsviharral jutalmazta az előadást, az épületen kívül egy száz fős tömeg a hercegi pár ellen tüntetett.

A házaspár kedden rövid kitérőt tesz Németországban, ahol a jövő évi Invictus Games-t tartják majd, aztán visszatérnek az Egyesült Királyságba, a herceg ugyanis egy jótékonysági szervezet díjátadóján szólal fel. Szerdán (erre a napra esik Diana hercegné halálának 25. évfordulója) nincsen semmilyen hivatalos elfoglaltságuk, de nem tudni, hogy találkoznak-e az angliai rokonokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik