Élet-Stílus

A szülők tudta nélkül kereszteltek meg 100 tanulót egy észak-karolinai iskolában

plherrera / Getty Images (illusztráció)
plherrera / Getty Images (illusztráció)
„Anya, tudnál hozni nekem száraz ruhát? Ma megkereszteltek.”

Egy észak-karolinai iskolában több mint 100 diákot kereszteltek meg anélkül, hogy engedélyt kértek volna ehhez a szüleiktől – írja a Fayetteville Observer pénteki beszámolója alapján a Business Insider.

A Fayetteville városában található Northwood Temple Academy nevű keresztény magániskola különleges eljárásrendje rengeteg szülőt felháborított. Persze nem azért, mert ellenezték volna, hogy a gyerekeik átessenek a keresztségen, hanem azért, mert így lemaradtak a ceremóniáról.

A lányom felhív az iskolából, és azt mondja: »Anya, tudnál hozni nekem száraz ruhát? Ma megkereszteltek«

– mesélte a helyi lapnak az egyik érintett szülő, aki saját bevallása szerint kis híján szóhoz sem jutott a hírtől, amiről aközben értesült, hogy a munkaideje alatt egy konferenciahíváson vett részt.

Néhány diák megkeresztelése valóban tervbe volt véve erre a napra, de aztán rajtuk kívül is rengeteg diák volt, aki úgy érezte, részt szeretne venni a szertartáson – nyilatkozta a Northwood igazgatója, Renee McLamb, majd hozzátette, hogy egyáltalán nem állt szándékukban eltitkolni a szülők elől az eseményt.

Az Úr elkezdett mozogni ezen a reggelen, és annyira izgatottak voltunk, hogy mit tesz az Úr. Több diák is átadta az életét az Úrnak a Spirituálist Hangsúlyozó Hét alatt, és ma reggelre tervezték a megkeresztelésüket. (…) De az Úr Lelke megmozdult, és elhangzott a hívás, hogy fogadják el az Urat és keresztelkedjenek meg, a diákok pedig egyszerűen elkezdtek válaszolni az Úr jelenlétére

– elevenítette fel az eseményeket az igazgató az Observernek küldött válaszlevelében. A történteken több szülő is annyira felháborodott, hogy panaszt tett az intézményvezetőnél. McLamb ezekre a hangokra reagálva azt írta, már bánja, hogy így bonyolították le az egészet, és úgy érzi, hagyniuk kellett volna, hogy a gyerekek kapcsolatba léphessenek a szüleikkel a szertartás előtt, és engedélyt kérhessenek a megkeresztelkedésre.

A helyi portál szerint egyébként több szülő is azért tett panaszt, mert így lemaradt a nagy eseményről, de volt olyan szülő, akit azért zavart a dolog, mert úgy érezte, mintha ez második keresztelő „visszacsinálta volna a keresztelőt, amely már megtörtént a templomukban”.

Az egyik 11 éves tanuló szülője pedig azt nyilatkozta a helyi lapnak, hogy szerinte be kellett volna terelniük a gyerekeket a templom hátsó részébe, egy másik terembe, és azt mondani nekik: „Megértjük a vágyatokat, hogy ezt megtehessék. Szeretnénk, ha a családotok itt lenne veletek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik