Élet-Stílus

Áll a bál Nottinghamben, mivel a Hooters egy helyi gyerekfocicsapat mezszponzora lett

Lewis Stickley / PA Images / Getty Images
Lewis Stickley / PA Images / Getty Images
Az együttműködés akkora botrányt váltott ki az online térben, hogy az alulöltözött pincérnőiről és csirkeszárnyairól híres étteremlánc angliai kirendeltsége már törölte is az azt bejelentő posztot, melyhez eredetileg a Hooters-feliratos tíz év alatti sportolókról is megosztottak pár képet.

Az emberek nem örülnek annak, hogy a Hooters nottinghami étterme ebben a szezonban egy helyi 10 év alatti csapatot fog szponzorálni – írja a Nottingham Post. Az egyenruhaként feszülős trikót és forrónadrágot viselő pincérnőiről ismert étteremlánc helyi kirendeltsége a hét elején jelentette be a szponzori megállapodást a várostól pár kilométerre található Burton Joyce nevű falu futballklubjával – melynek U10-es, azaz 10 év alatti korosztályos csapatát fogják támogatni. Nem is kellett sok idő, hogy a kommentelők szétszedjék a furcsa kezdeményezést.

A közép-angliai étterem szerdán pár olyan fotót is közölt a nagy bejelentés részeként Facebookon, melyen a Hooters-feliratos mezben lévő fiatal sportolók egy kapu előtt állva pózolnak két céges melegítőt viselő felszolgáló társaságában.

A Hooters Nottingham büszke arra, hogy a Burton Joyce U10-es csapatának új szponzora lehet. Sok szerencsét kívánunk nektek ebben a szezonban fiúk. Hajrá, zúzzátok szét az ellenfeleket!

– szól a képekhez fűzött szöveg, azonban az internetezők egy részét a büszkeség helyett inkább szégyenérzettel töltötte el a hír.

A helyi portál főként a szurkolók hozzászólásait idézi, akik egyrészt biztosra veszik, hogy a mezeken megjelenő új felirat miatt ezentúl jóval nagyobb lesz az érdeklődés a csapat meccsei iránt, másrészt különböző csirkeszárnyas és labdás poénokat dobtak be. A LADbible viszont olyan hozzászólásokat gyűjtött össze, melyek inkább a felháborodásról szóltak.

„Miért szexualizálja a Hooters a gyerekeket, és ki a fene engedte meg nekik?” – hangzik az egyik ilyen kritika.

A kommentcunami hatására egyébként a Hooters Nottingham azóta törölte is a szponzorációt bejelentő posztokat a közösségi oldalairól, de azt egyelőre nem tudni, hogy az együttműködéstől is elálltak-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik