Élet-Stílus

Erre mennyi esély van? Saját hasonmásával találkozott egy férfi a strandon

Azt hinnénk, szinte lehetetlen, hogy találkozzunk „saját magunkkal”, pedig a tudomány szerint nem kicsi rá az esély.

A hasonmás mint olyan a filmek viszonylag gyakran használt eszköze, noha azt gondolnánk, szinte esélytelen, hogy találkozzunk életünkben egy olyan emberrel, aki úgy néz ki, mint mi, vagy legalább mintha az ikertestvérünk lenne.

Talán így volt ezzel a Redditen magát Sean Douglas Mcardle-nek nevező férfi is, aki Las Vegasban, a Flamingo hotel medencéjében úszkált, mígnem odaért egy férfihez, aki úgy nézett ki, mint az ikertestvére, noha nincs ikertestvére.

Nem voltam meggyőződve róla mostanáig, de szimulációban élünk. Ma véletlenszerűen elúsztam a hasonmásom mellett a Flamingo medencéjében Vegasban

– írta a közösségi oldalon, ahová az esetről egy fényképet is csatolt, majd kifejtette, hogy először arra lett figyelmes, hogy idegenek csoportja nevet és mutogat rá. Nem értette, ezért visszanézett a saját barátaira, akik szintén nevettek, de nem magára, hanem egy másik férfire, a hasonmására mutogattak.

Rögtön arra gondoltam, hogy szent szar, az a fickó úgy néz ki, mint akit a tükörben látok.

I wasn’t convinced until now…. we are definitely in a simulation. Today I randomly swam past my Doppelseäner at the Flamingo pool in Vegas. from funny

A második gondolata már az volt, hogy a férfi sokkal menőbb nála, mert neki valószínűleg igazi Ray Ban Club Master szemüvege van és nem egy ócska utánzat.

Ha utánzat, ha nem, a két férfi szemüvegestül, sapkástul, arcszőrzetestül, testalkatostul tényleg nagyon hasonlít, így vannak vele a hozzászólók is, akik nem akarnak hinni a szemüknek.

Egyébként nem olyan lehetetlen a hasonmásunkba ütközni. A minap jelent meg a New York Timesban egy cikk, amely arról szólt, hogy a világon vélhetően mindenkinek van egy hasonmása, akivel osztozunk a DNS-ünkön is, még ha nem is vagyunk rokonok. Egyszerűen a népesség a Földön ma már akkora, hogy némi szerencsével van egy hasonmásunk is.

Annyi ember van a földön, hogy a rendszer ismétli önmagát

– nyilatkozta a lapnak a barcelonai Manel Esteller, aki a genetikai kapcsolatokat kutatja, és aki – bár eredetileg az ikertestvérek különbözőségeit tanulmányozta – a hasonmásokról vizsgálódott és írt egy tanulmányt, miután látta a kanadai François Brunelle Nem vagyok hasonmás! című képsorozatát, ami egy időben bejárta az internetet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

François Brunelle (@francoisbrunelle.doubles) által megosztott bejegyzés

Estellerék tanulmányáról mi is írtunk, akit bővebben érdekel, ide kattintson:

Kapcsolódó
Genetikus: annyian élünk már a bolygón, hogy a rendszer ismétli önmagát
Eldőlni látszik, hogy a neveltetés vagy a genetika formálja jobban a személyiségünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik