Élet-Stílus

Sydney van den Bosch a masztektómiájáról: Eleinte féltem a megbélyegzéstől

TV2
TV2
Hónapokkal ezelőtt mindkét mellét el kellett távolíttatnia.

Sydney van den Bosch májusban árulta el, hogy tavaly decemberben dupla masztektómián esett át, ugyanis egy vizsgálat során rosszindulatú daganatot találtak az egyik mellében. Kiderült, hogy az édesanyja után ő is örökölte a mellrákra való hajlamot.

Kapcsolódó
Sydney van den Bosch mindkét mellét eltávolították
A dupla masztektómiára megelőző jelleggel volt szükség.

Miután eldöntötte, hogy megelőzés céljából eltávolíttatja a melleit, az orvosa februárra tűzte ki a műtét időpontját, de mivel az állapota rosszabbodott, már év végén megoperálták. A Szerencsekerék háziasszonya a minap a Borsnak mesélt arról, hogy kezdetben tartott attól, hogyan fogadják majd az emberek a történetét, de végső soron nagyon boldoggá tette, hogy másoknak is segíthetett azzal, hogy nyíltan beszélt a vele történtekről.

Eleinte féltem a megbélyegzéstől, de szerencsére csak pozitív visszajelzéseket kapok a műtétem kapcsán. (…) Nehéz döntés volt, de egyben felszabadító is a nyilvánosság elé állni a történetemmel. Örülök, hogy vettem a bátorságot és ledöntöttem a témát övező tabukat, annyi embernek segíthettem ezáltal, amire talán nem is gondoltam volna. Eddig is nyitott ember voltam, de ezek a tapasztalások még nyitottabbá tettek, és megerősítettek abban, hogy akár ismeretlenül is merjünk segítő kezet nyújtani, pláne, ha ezzel akár életeket is menthetünk

mondta a lapnak.

Az influenszer hozzátette, hogy sokan még mindig a testiséggel azonosítják a nőiességet, szerinte viszont ez többről szól, nem csak a külsőségekben kell keresni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik