Élet-Stílus

Riasztani kellett a hegyimentőket, miután a kutya úgy döntött, hogy nem folytatja a túrát

Nem mindennapi esethez riasztották a napokban brit hegyimentők egy csoportját az Egyesült Királyság legmagasabb pontjának számító skóciai Ben Nevisnél. Az elhárítandó probléma annyiban egészen hétköznapi volt, hogy egy, a hegyen rekedt túrázó nem tudta folytatni az útját, ezért szakszerű segítséggel kellett levinni, ám az alany ebben az esetben nem egy ember volt, hanem egy kutya, mégpedig egy 35 kilós török akbas.

A Ladbible beszámolója szerint a négylábú, Maggie felfele még csak-csak boldogult, ám egy ponton annyira fájni kezdtek a mancsai, hogy nem tudta folytatni a túrát. Lefeküdt az útra és a továbbiakban nem volt hajlandó megmozdulni. Eleinte három nő közös erővel próbálta levinni, de Maggie túl nehéznek bizonyult, így segítséget kellett hívnuk.

A hegyimentők a kiérkezés után rögtön hordágyra pakolták a fáradt ebet, a lap szerint egyiküknél még nassolni való is volt, hogy Maggie számára kibírható legyen az út. A beszámolók szerint ez így is volt, az állat élvezte a túra további részét, és nagyon elégedett volt, amikor konstatálta, hogy célba értek.

A metők vezetőjének benyomása az volt, hogy az állat mancsait valóban nagyon kikezdte a terep, több apró sebet is találtak rajtuk, de szerinte leginkább a hőség és a szomjúság miatt dönthetett úgy a kutya, hogy nem megy tovább. A hegyimentő szerint esélytelen lett volna gazdáinak kézben levinni Maggie-t a hegyről, ha nem hívnak segítséget, jó eséllyel az egész éjszakát odafent töltik, így bölcsen tették, hogy riasztották őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik